Megjelent: 2 éve

Mit tehetek ha a munkavédelmi cipő miatt táppénzre írtak ki?

Mi a teendőm akkor, ha az előírt "munkavédelmi" lábbeli használata végett sérült a lábamon a sarok. 30 napra a háziorvos betegállományba tartott. A szakorvos beutalt klinikai kezelésre. A kezelésig több mint 60 nap van hátra, de a háziorvos csak 30 napig tarthat állományba. Kénytelen vagyok ugyanazt a "munkavédelmi" lábbelit használni a kórházi kezelés megkezdéséig.

images

mdr

Diákot rendelhet pár napra, hétre, de akár hónapokra is. Így annyi költsége merül fel, amennyit a feladat ellátása valóban megkíván.
DIÁKMUNKA - Mire jó? Megéri? Biztonságos? Kényelmes?


Dilemmák a diákmunkával kapcsolatban

Az Ön által felvetett kérdést szükségképpen két irányból kell megközelítenünk. A munkáltató jogszabályi kötelezettsége az egyik oldalról, hogy ő felelős a biztonságos és egészséget nem veszélyeztető munkavégzés követelményeinek megvalósításáért, mely nyilvánvalóan magában foglalja a munkavédelmi szabályok betartását – így a megfelelő munkavédelmi ruházat biztosítását és a védőeszköz munkavállaló általi használatának megkövetelését –, hiszen a munkavédelmi hatóság munkavédelmi bírságot szab ki a fenti követelmények teljesítését elmulasztó, és ezzel a munkavállalók életét, testi épségét vagy egészségét súlyosan veszélyeztető munkáltatóval szemben. Ugyanakkor a munkavédelemről szóló törvény rendelkezik arról, hogy munkát csak olyan munkakörülmények között és időtartamban lehet végezni, hogy az a munkavállaló egészségét, testi épségét ne károsítsa, továbbá rögzíti a jogszabály azt is, hogy munkavállaló csak olyan munkára és akkor alkalmazható, ha foglalkoztatása az egészségét, testi épségét nem befolyásolja, – e körben merülhet fel az Ön által jelzett probléma, hogy mi történik abban az esetben, ha maga a munkavédelmi ruházat okoz sérülést, azaz károsítja az Ön testi épségét.

Elsőként fontos rögzíteni, hogy a munkavállaló kizárólag akkor jogosult megtagadni a munkavégzést, ha azzal életét, egészségét vagy testi épségét közvetlenül és súlyosan veszélyeztetné, tehát a hangsúly a közvetlenségen és a súlyosságon van, ami álláspontunk szerint semmiképpen nem áll fenn olyan esetben, amikor egy munkavédelmi lábbeli okozta saroksérülésről van szó.

A munkavállaló számára jogszabályi előírás ugyanakkor, hogy csak a biztonságos munkavégzésre alkalmas állapotban, a munkavédelemre vonatkozó szabályok, utasítások megtartásával, a munkavédelmi oktatásnak megfelelően végezhet munkát. A munkavállaló köteles munkatársaival együttműködni, és munkáját úgy végezni, hogy ez saját vagy más egészségét és testi épségét ne veszélyeztesse. Így különösen köteles a munkavégzéshez az egészséget és a testi épséget nem veszélyeztető ruházatot viselni.

A munkavállalók munkahelyen történő egyéni védőeszköz használatának minimális biztonsági és egészségvédelmi követelményeiről szóló rendelet, – melynek hatálya azon munkáltatókra terjed ki, akik szervezett munkavégzés keretében foglalkoztatnak munkavállalókat –, a munkáltató kötelezettségévé teszi, hogy gondoskodjon arról, hogy a védőeszköz úgy nyújtson védelmet a munkakörnyezeti kockázatokkal szemben, hogy önmaga ne idézzen elő további veszélyt, továbbá igazítás elvégzése után illeszkedjen viselőjére. A rendelet előírja, hogy a védőeszközt a munkáltató ingyenesen biztosítja, továbbá javítás vagy csere útján gondoskodik arról, hogy a védőeszköz használható állapotban legyen. A használható állapot fogalmát nem tisztázza a jogszabály, ám álláspontunk szerint egy olyan lábbeli, amely folyamatos és komoly saroksérüléssel jár, mely alapján a háziorvos betegállományba utalja a munkavállalót, semmiképpen sem tekinthető használható védőeszköznek.

Mindezekből véleményünk szerint az következik, hogy a munkáltatónak biztosítania kell az Ön részére a megfelelő munkavédelmi ruházatot, avagy a lábbelit, mely kötelezettségének nem tesz maradéktalanul eleget azzal, ha egy olyan lábbelit ad az Ön részére, melynek viselése komoly elváltozással/sérüléssel jár. Gyakorlati oldalról megközelítve a problémát, javasolhatná esetleg a munkáltatónak, hogy cserélje ki a munkavédelmi lábbelit egy hasonló védelmi szintű, ám más márkájú darabra.

Megjegyezzük, hogy a válaszadás során egyéb, a kérdésben kifejezetten nem említett körülményeket nem vettünk figyelembe.

Aki válaszol:

Munkajogi szakértő - Dr. Bán Gergely

Dr. Bán Gergely ügyvéd, a Bán és Karika Ügyvédi Társulás alapítója, névadó partnere, aki széleskörű tapasztalattal rendelkezik a munkajog területén. Elsősorban a munkáltatói oldal képviseletével foglalkozik, de magánszemélyek (elsősorban vezető beosztású munkavállalók) is megtalálhatók ügyfelei között.

Tisztelt Kérdezők!

Köszönjük, hogy megtisztelik portálunkat kérdéseikkel, viszont felhívjuk szíves figyelmüket, hogy mielőtt feltenné kérdését, nézze át eddig megjelent cikkeinket és a leggyakoribb kérdéseket a témával kapcsolatban, ehhez használják az oldalon található kereső funkciót, mert számos kérdést többször is megválaszoltunk. A jövőben szerkesztőségünk az azonos témában született kérdésekre a válaszadást szűri.

Kérdezze Ön is szakértőinket, írjon nekünk a kerdes@hrportal.hu címre!

Kérjük tömören fogalmazza meg kérdését, (max. 500-600 karakterben), mert kapacitáshiány miatt hosszabb kérdésekre nem tudunk válaszolni. A tanácsadás általános jellegű, bért, szabadságot, nyugdíjat nem számítunk ki. Az információk tájékoztató jellegűek, nem minősülnek jogi tanácsnak.

Privát emailben nem áll módunkban tanácsot adni, válaszadásra csak cikk formájában kerülhet sor. A kérdezők személyes adatait, nevét, emailcímét nem jelentetjük meg, és a szerkesztés jogát fenntartjuk.

Szakértőink szabadidejükben válaszolnak a feltett kérdésekre, így a válaszadás időbe telhet. Kérjük türelmüket!

Cafeteriával, béren kívüli juttatásokkal kapcsolatban a szakértőnk Fata László.
Munkajogi kérdésekre Dr.Olajos-Kiss Rita és Dr. Antalóczy Adrienn válaszol.
Adózási, bérszámfejtési kérdésekben a PWC Magyarország ad választ.
A megváltozott munkaképességgel kapcsolatos kérdésekben Kappel Katalin munka-és szervezetpszichológus és a Saldo Zrt segít.
HR-esek szakmai kérdésekben Sipos Sándortól kapnak tanácsot.
Coachinggal kapcsolatos szakmai kérdésekben, motivációs, munkahelyi,karrierproblémákkal kapcsolatban Ábri Judit válaszol.
Elbocsátással, outplacementtel kapcsolatos kérdéseiket Hadas Hajdu Helgának tehetik fel
Nyugdíjjal kapcsolatos kérdéseiket Saldo Zrt válaszolja meg.
Társadalombiztosítással kapcsolatos kérdéseiket Mányi Julianna válaszolja meg.
Employer brandinggel kapcsolatban Kádár Balázstól kérdezhet.
Közszolgálati kérdésekkel kapcsolatban Dr. Hódosi Anikótól kérdezhet.
Diákmunka kérdésekre Szerepi Bálint válaszol.
HR Szoftverekkel, felhővel kapcsolatban Beck Zsolt ad választ.

  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Jogosult lehetek-e jutalomra, ha munkaszerződéssel dolgozom iskolában?

2021-ben lennék jogosult a 30 éves közalkalmazotti jubileumi jutalomra. Az elmúlt 14 évet egyházi iskolában töltöttem. Ha a következő tanévet... Teljes cikk

Mikor mehetek nyugdíjba, ha 30 éve közalkalmazott vagyok?

1968-ban születtem és 1990 óta folyamatos közalkalmazotti munkaviszonyban dolgozom. 3 gyermekem van. Mikor mehetek nyugdíjba? Teljes cikk

Kaphatok-e Csok-ot, ha csökkentették a munkaidőmet hivatalosan?

A munkahelyemen a vírus miatt másfél hónapja lecsökkentettek nyolc órás munkaidőről kettő órásra. A falusi Csok-ot szeretném igénybe venni, de... Teljes cikk