Megjelent: 2 éve

Nem elég profinak lenni, annak is kell látszani!

Talán több mint 10 éve volt, mikor egy fórumon felháborodva olvastam egy HR-es kommentjét, mert az akkori nehéz munkaerőpiacon azt merte írni, hogy lehet, hogy jó a jelentkező, de milyen béna CV-t írt már, „totally unprofessional”. Erre a kifejezésre azóta sem tudok szép magyar jelzőt, annyira kifejező, a probléma viszont letette a Jobangel egyik alapkövét. Profi CV kell az álláshoz, pont, írja Jobangel a HR Blogon.

images

Meg még pár egyéb dolog is, olyan is, ami akkor, ebben a bizonyos csevejben még nem merülhetett fel, nem lévén Facebook, Linkedin stb. És bizony sokszor tapasztalom, hogy egyes álláskeresőkkel semmi probléma sincs, azon felül, hogy nem tudják a magas szintű szakmai kvalitásaikat tálalni. Vagy “túltálalják”, ami legalább olyan rossz. Tehát, a profinak látszódás alapvető kellékei (nemcsak) az álláskeresésben, hanem általában minden tárgyalásnál.

Jól megírt álláspályázati anyag

Blabla-mentes, informatív, őszinte. Formailag jól megkomponált, helyesírása rendben, a rajta lévő fénykép - ha van - illik az álláskeresési tevékenységhez. A motivációs levél pár kiemelkedő eredményedet, készségedet tartalmazza, és utal arra, mit szeretnél a jövőben. Az önéletrajzban leírtad, konkrétan milyen szakmai munkával töltötted a munkahelye(i)den a napjaidat.

Elérhetőségi adataid pontosak, a megadott csatornákon valóban elérhető vagy. Ha pl. a mobilodon csak munkaidőn kívül, ezt a CV-ben jelezd, nem gáz. Nagyobb baj, ha munkaidőben többször keresnek, és egyszer sem tudod felvenni…

Profi online megjelenés

Következetes, nem egymásnak ellentmondó infókat írsz magadról a Linkedinen, a Facebookon és az álláspályázati anyagaidban. És ugye a jelenlegi munkahelyed honlapján sem más a pozíciód megnevezése, mint amit az önéletrajzba írtál?

Videokonferenciás állásinterjún, Skype-interjún is ügyelsz a részletekre.

Profi személyes megjelenés

Itt is sokan hibáznak. Nem sorolnám fel most a profi megjelenés öltözködési, fodrászati, testtartási (!) és egyéb kellékeit, mert az összkép a lényeg. A rajtad lévő ruha, frizura, cipő illik hozzád. Nem baj, ha nem márkás, nem drága, de legyen vasalt, tiszta. Hölgyek esetében a magassarkú cipődben tudsz járni, nem botladozol (vagy nem veszel fel magassarkút, az is megoldás). Férfiak nem a kezükben hurcolják a telefont, tárcát, egyebeket, állásinterjún sem rámolják ki ezeket az asztalra.

Profi tárgyalás

Tudod, mit akarsz, miről tárgyalsz: vannak kérdéseid, érdekel az állás, a cég, a munka. Amit az álláspályázat során eddig állítottál, azt továbbra is fenntartod. A motivációdról, a szakmai tudásodról.

Határozott elképzelésed van a fizetési igényedről, vagy tudod magadról, hogy nincs megfelelő információd erről, felkészültél arra, hogy ezt jól előadd. Nyitott vagy az ajánlatok sokféleségére: ha összetett a juttatási csomag, érdeklődsz a részletekről, ha valami nem felel meg benne, akkor megkérdezed, lehet-e másképp a te esetedben.

Nem szólal meg a telefonod állásinterjú közben

Nem mentegetőzöl, ha egy szakmai kérdésre nem tudsz válaszolni, de egyenesen elismered, hogy ezzel még nem találkoztál, nem tudod. Nem kell mindig mindent tudni ahhoz, hogy megkapj egy állást. Nem magyarázkodsz hosszan, ha kicsit elkéstél - elnézést kérsz, és kész. Ideális esetben pontosan érkezel, de ez sajnos nem mindig tartható.

Nem sértődsz meg egy rosszindulatúnak hangzó megjegyzésen, mert tudod, nem biztos, hogy annak szánták. Ellenben határozottan képviseled az érdekeidet, nem tűröd, hogy törvénytelen, diszkriminatív szempontokkal értékeljenek (ezesetben ezt az állást jó eséllyel nem kapod meg, de valószínűleg így jársz jól).

Utókövetés végzel

A legmacerásabb munka: ne érezzék nyomulásnak, de mégiscsak tudják, hogy neked kell egy pontos visszajelzés. Kérdezd meg, mikorra várhatsz választ a döntésükről, hogyan érdeklődhetsz. Majd eszerint érdeklődj.

Következetesség

Amikor állítasz magadról valamit, azt tudod is igazolni: példákkal, referenciákkal, a saját viselkedéseddel. Pl. ha azt írod az önéletrajzodba, hogy „jó kommunikációs képesség”, akkor tényleg kommunikálj jól.

Összességében: tudatosan kezeled az álláskeresést, minden egyes lépésében. Mindig, kihagyás nélkül. A fentiek persze az alapok. Hogy mindez jól menjen, ahhoz muszáj gyakorolni: nem biztos, hogy az első állásinterjún jön a siker, nem az első verziója lesz sikeres az önéletrajzodnak.

Jobangel
HR Blog
  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Miért fontos az onboarding?

Egy munkavállaló első napjai mind a dolgozó, mind a HR számára sok kihívást rejt. Hogyan lehetne hatékonyabb a folyamat? Miért fontos az onboarding?... Teljes cikk

A magyar ember nem akar dolgozni - a betanított munkások motiválása

“A magyar ember egyszerűen nem akar dolgozni.” Biztos, hogy igaz ez? Sokszor hallani a fenti megjegyzést, amikor a betanított munkások vagy akár... Teljes cikk

Sikeres volt az 1. HR Blog(ger) Találkozó

A HRBlog indulása óta először gyűltek össze a bloggerek és az oldal házigazdái. 15 blogger ment el a az óbudai Symbol Budapestbe. Nemcsak elment,... Teljes cikk