Megjelent: 3 éve

Pelenkák világából a táblázatok közé

10 tipp vállalatoknak, hogy csocsóasztal helyett mivel tarthatják meg értékes szakembereiket a mai kínzó munkaerőhiányban.

A május a munka ünnepével indul, majd frissen ezután megünnepeljük az anyák napját is. Nem tudom, véletlen-e a közelség? Nekem mindenesetre József Attila sorai még kisgyerekkoromban belém égtek: „hagyja a dagadt ruhát másra, engem vigyen fel a padlásra!” - pedig még akkor, kisgyerekként fogalmam sem volt, mekkora kihívás lesz anyukaként dolgozni, arról pedig még kevesebb sejtésem volt, mekkora fejtörést okoz majd HR szakemberként e két világ vállalati oldali összehangolása.

Évmilliók óta rengeteg változáson ment keresztül az emberiség, de egy dolog állandó maradt: a szülők rengeteget dolgoznak, hogy fenntartsák magukat és felneveljék gyerekeiket. Most, a huszonegyedik század extra gyors tempójában ugyanúgy extra erőfeszítéseket tesznek nap, mint nap, mint évezredekkel ezelőtt, csak az erőfeszítések tárgya és helyszíne változott. Nem is keveset. A munka világa ugyanis teljesen átalakult. Nem kell már a ruhát a padlásra vinni, mert megszárítja nekünk a szárítógép, mégis, ha megkérdezzük a szülőket, mi a legnagyobb kihívás számukra most, 2018 tavaszán, a válasz sokban hasonló lesz: szeretnék többet látni a gyereket, és szeretnék jobban összehangolni a gyereknevelést a munka világával.

Honnan tudom?

Egy évben egyszer, nem csak a családok, hanem egy ideje már a vállalatok is elgondolkodnak azon, miként lehetne az „Anyák Napján” igazi, segítő ajándékot adni a náluk dolgozó édesanyáknak, és édesapáknak.
Éppen egy GYES-ről visszatért édesanya, Marton Éva nevéhez fűződik az egyik legnépszerűbb vállalti kezdeményezés, a Dolgozó Szülők Napja programsorozat. Mint annyian, akik kisgyerek mellett újra elkezdenek dolgozni, Éva is megtapasztalta, milyen nehéz az átmenet a pelenkák világából a táblázatok világába. Ő azonban ennél egy lépéssel tovább ment, és elkezdte kutatni, keresni, hogyan lehetne ezt az átmenetet, és vele együtt a szülők és gyerekek számára a kisgyerekkort is élhetőbbé, és nem csak túlélhetővé tenni. A kutatást tettek követték, és mára, az általa 2012-ben alapított „Dolgozó Szülők Napja” rendezvény sorozat nem csak az adott vállalatcsoporton belül, hanem országosan is hagyománnyá vált.

Az Éva és önkéntes csapata által megálmodott és megvalósított esemény idén újabb szintet lépett, május 12-én, szombaton - munkaidőn kívül - lesz az első, Országos Dolgozó Szülők Napja Konferencia, ami már nem csak egy vállalat keretin belül, hanem egy országos kutatás eredményeire alapozva bármely munkavállalónak és munkáltatónak felfedi a dolgozó szülők legnagyobb kihívásait, és lehetőséget ad arra, hogy segítse őket a megoldások keresésében.

A program neve talán nem szexi, a tartalma annál inkább. A több mint 200 válaszadó- döntő többségében édesanya - egészen erős tízes listát hozott össze.

A következő pontok átolvasása előtt írd le, kedve olvasó, Neked mi okoz ma a legnagyobb kihívást, és nézzük, hol leszel majd a listán? Ha megvagy a saját kihívásaid felsorolásával, nézzük, mennyire hasonlít az életed a hasonló cipőben járó honfitársaink mindennapjaihoz?

11. A tízes listáról éppen kiszorult a sport és az egészséges életmód követése, mert erre már nem jut idő. (HR szakemberként ezen a ponton csak azért is elgondolkodnék, mert a ma gyereket vállaló 25 éves ember hosszabb időt tölt majd a munkaerőpiacon, mint dédapja egész élete volt!!! Érdekes belegondolni, hogy ebből egy bő 10 éves szakaszban, épp arra nincs lehetősége, hogy az itt töltött idő alatt az egészségéért tegyen…)

10.Háztartás vezetése lett a sereghajtó a listán. Nekem sosem volt a kedvenc elfoglaltságom, a kérdőív kitöltői viszont magas elvárásokat tartanak maguk előtt, de ideje sokaknak kevesebb marad rá, mint szeretné. A válaszadók üzenetei alapján kiemelkedően nehéz feladat az általuk elvárt színvonalon megoldani a háztartás vezetését a munkába visszatérve.

9. Felkerült a listára az „egyszülős lét”. A kérdőív kitöltői között reprezentálódik a társadalom egyik legnagyobb kihívása: egyszülőként helyt állni a mindennapokban a gyerek életében: dolgozni, háztartást vezetni, a gyerekkel lenni - mindezt társ nélkül, adott esetben több száz kilométerre élő családtagokkal, akik a fizikai távolság miatt a mindennapokban maximum lelki támaszt tudnak nyújtani.

8. Az iskolatáska nem csak a gyerekeknek nehéz. Önálló helyezést kapott a kihívások sorában az iskolai kihívások kezelése. Van, akinek „a jelenlegi iskolai rendszerben a tanulás segítése, foglalkozás otthon a gyermekkel, amennyiben ez az iskolában nem történik meg.” jelent komoly feladatot, másoknak az „iskolai hatások kiküszöbölése”.

7. A „normális étkezés biztosítása” előkelő helyen szerepel a kihívások listájában. Az egészséges ételek elkészítése (!), eljuttatása, beiktatása a hétköznapi napi rutinba a gyerek étkezése során ugyanúgy komoly feladat, mint az étel-intoleranciával élő gyerek nevelése, vagy az olyan extrém élethelyzetek kezelése, mint a gyerekkori diabétesz.

6. Az iskolai és óvodai szünetekben a gyerekfelügyelet megoldása extrém nehéz a szülőknek. Ugyanide került a kisgyerekkorra jellemző betegségekkel való megküzdés is: a dolgozó szülőnek extrém nehéz dolga van ilyen esetekben: legszívesebben otthon lenne, hisz a gyereknek óriási szüksége van rá, mégis be kell menni dolgozni, mert nem meri veszélyeztetni a munkahelyét. Volt válaszadónk, aki a táppénz szót ki sem meri ejteni a munkában.

5. A gyereknevelés küzdelmei „csak” az ötödik helyet foglalják el a listán. Azaz, a hiszti és dühkitörés megtépázza a szülőket, de súlyát tekintve messze leszorul még a dobogóról is a dolgozó szülői lét összességét nézve. Mit jelen ez? Sajnos, a dolgozó szülők sok más dologgal küzdenek még, ami nem hagy elég időt a gyerekkel való „minőségi programok kigondolására”, és a velük való foglalkozásra.

4. Az „énidő hiánya” a negyedik legnagyobb kihívás a dolgozó szülői létben, és az egyik legátláthatóbb kategória: egyszerűen nincs. Nem csökkent, vagy kevesebb lett, egyszerűen eltűnt, és esélyt sem látnak arra, hogy visszatér. Ahogyan a kérdőív egyik kitöltője fogalmaz: arról már nem is álmodom. Mi ebben a komoly üzenet a munkáltatók számára? Éppen a feltöltődésre, a legalább rövid ideig tartó kikapcsolásra, a rohanás felfüggesztésére nincs idő, ami viszont biztosítaná az alapokat a nyugodt, fókuszált, konstruktív, kreatív munkavégzéshez….

3. A dobogós helyezések közül a bronzérmet a „rugalmatlan munkahelyi viszonyok kapták”. HR és cégvezetőként ez egy elgondolkodtató problémakör. Egyszerre jelent problémát a komoly munkaterhelés: „4 órás munkaidőmbe belepasszírozzak kb.6-7 munkaórányi feladatot”, az, hogy „nem preferált az otthonról történő munkavégzés a munkahelyemen, holott megoldható lenne legalább heti egy napban”, és a „kollégák, főnökök rugalmatlan hozzáállása a kisgyermekesekhez”.

2.-1. A második helyezett „munka-magánélet” egyensúly és a dobogó legfelső fokát elfoglaló „logisztika és időbeosztás gyakorlatilag a harmadik helyen végzett, „rugalmatlan munkahelyi viszonyok” fennállásából adódik.


Cikkünk több oldalas! Lapozzon!
1. oldal - Pelenkák világából a táblázatok közé
2. oldal - Hogyan lehetne rugalmasabbá tenni a foglalkoztatási lehetőségeket?
  • 2021.05.25HBLF Nemzetközi XMentor Program 4. Kick-off esemény 2021. májusában a HBLF szervezésében negyedszerre indul el díjnyertes Nemzetközi XMentor Programunk, a legbefolyásosabb magyar üzleti vezető nők és nemzetközi mentorok támogatásával. A 2017-ben indult, szervezetek és szektorok közötti programot a női vezetők támogatására hoztuk létre és immár angol és magyar nyelven is elérhető! Open Spotlight Award díjat nyert programunk az út elején járó és már úton lévő női vezetők személyes és szakmai fejlődését támogatja. Nemzetközi, befolyásos és elismert mentor hálózatunkon keresztül a mentoráltak számára vállalatok és szervezetek közötti tudás- és tapasztalatmegosztást biztosítunk, emellett önismereti és szakmai fejlődést, valamint a kapcsolatrendszer bővülését. Részletek Jegyek
  • 2021.05.28Vegyen részt Ön is az EU Sokszínűségi Hónapján! Az Európai Sokszínűségi Hónap az Európai Unió egészében felhívja a figyelmet a munkahelyeken és a társadalmon belül a sokszínűség és a befogadás fontosságára. Elismeri a szervezetek arra irányuló erőfeszítéseit, hogy a munkahelyeken előmozdítsák a sokszínűséget és befogadó munkakörnyezetet alakítsanak ki. Az Európai Bizottság jogalkotási intézkedések révén hosszú ideje elkötelezetten támogatja a sokszínűség és a befogadás előmozdítását, valamint a megkülönböztetés elleni küzdelmet. Az említett intézkedések hozzájárultak az egyenlőség javításához, és emberek milliói számára tették lehetővé, hogy a lehető legjobban kibontakoztathassák a bennük rejlő lehetőségeket. Az EU Sokszínűségi Karta Magyarország - az EU kizárólagos partnerszervezeteként Magyarországon - szeretettel invitál meg mindenkit az EU Sokszínűségi Hónap ingyenes eseményeire. Részletek Jegyek
  • 2021.06.07 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikusra lehet szüksége minden olyan cégnek, amelynél kiemelten fontos a munkahelyi egészség és biztonság megvalósítása. A Munkavédelmi technikus ugyanis elősegíti a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzését, valamint a munkavédelemre fordított költségek optimalizálást. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében, ezzel hozzájárul a mulasztások és szabályszegések hátrányos személyi és anyagi következményeinek elkerüléséhez Részletek Jegyek
  • 2021.06.19Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
A dolgozók fele kiégettnek érzi magát - így éltük meg a “Covid-évet”

A legrosszabb a bizonytalanság érzése - válaszolták a legtöbben a HR Portál friss online felmérésében, amelyben a munkavállalók a... Teljes cikk

Lesújtóan hat a járvány a munkavállalók hangulatára: a járvány után robbanhat a fluktuáció

Nagyot fordult a munka világa az elmúlt egy évben: miközben sokan továbbra is az irodákban birkóznak meg a maszkviseléssel és a koronavírus... Teljes cikk

Így gyűrtük le a Covid-évet! - céges túlélési praktikák

Akadt, akit a “káoszkapitány” titulus energetizált, mások egy komplett gyászfolyamat végén fogadták el, hogy bizony most nincs protokoll,... Teljes cikk