Megjelent: 10 éve

Tippek a munkahelyi egészségmegőrzéshez

A Corporate Values Kft. november 17-én tapasztalatcserét szervezett HR-szakemberek és vezetők számára a munkahelyi elköteleződés, - jól-lét és - teljesítmény témakörben, melynek a Kino Mozi adott otthont. A rendezvény célja az volt, hogy egy kötetlen hangulatú beszélgetés során a résztvevők közelebb kerüljenek a munkahelyi jól-lét, stressz megelőzés témakörökhöz, valamint lehetőséget kapjanak arra, hogy közös tapasztalatcserén keresztül megoszthassák egymással élményeiket, gondolataikat.

Inspirációul, segítségül hívták a Rakonczay házaspárt, akik három évvel ezelőtt saját építésű evezős hajójukkal, a Tűzhangyával szelték át az Atlanti-óceánt. Merész vállalkozásuk számos megpróbáltatása csak erősítette bennük a kalandvágyat, így idén nyáron újabb erőt próbáló tervüket indultak megvalósítani. Ezúttal vitorlás hajójukkal keltek útra, és számításaik szerint egy év alatt megkerülik a Földet a déli félteke különböző pontjait érintve. S hogy miért őket választották az elköteleződés és a jól-lét demonstrálására? Mert fontos volt, hogy olyan emberek példáját mutassák be, akik hitelesen tudnak szólni ezekről a témákról, s tippeket adni a résztvevőknek. Hiszen az óceánon vitorlázva az életben maradásuk függ attól, hogy mennyire tudják megőrizni a kitartásukat és a jól-létüket fizikailag és pszichológiailag egyaránt.

A rendezvényen levetítették a korábban a házaspárral készített interjút, ahol Rakonczayék hangsúlyozták, mennyire fontos az egymásra hangolódás, a bizalom, és az elköteleződés. Ki kell tartani a célok mellett, s a célunkat mindig szem előtt tartva törekedni kell arra, hogy megvalósítsuk álmainkat! Ez az elköteleződés, és az önmagunkba vetett bizalom jelenti a kulcsot a jól-létük és a hidegvérük megőrzésére egy-egy stresszes helyzetben.

A pár perces kisfilm mindenkit megérintett, különösen a stressznek eme extrém megnyilvánulása. A résztvevők nemcsak közvetlenül a munkakörnyezetükre vonatkoztatva tudták levonni a tanulságokat, hanem magánemberként is elgondolkodtató volt számukra. Ezek után élőben, műholdon keresztül vették fel az éppen Brazília partjai közelében hajózó fiatal párral a kapcsolatot, hogy a jelenlévők is feltehessék kérdéseiket feléjük.

A program következő pontját, a World Café módszerrel levezetett tapasztalatcsere, tudásmegosztás alkotta. Összesen három kerekasztal köré ülhettek le a résztvevők, ahol a moderátor ismertette az adott témát, amiről tíz percig beszélgethettek. Az idő letelte után a jelen levők asztalt váltottak és ismét tíz percet kaptak az új téma megbeszélésére, tapasztalatok, gondolatok megosztására.

Azzal kapcsolatban, hogy milyen kapcsolat van a munkahelyi komfortérzet és elkötelezettség között - mikor segíti elő és mikor gátolja inkább, hogy valaki nagyon elkötelezett a munkahelye iránt azt, hogy milyen a jól-léte a munkahelyen -, a résztvevők megállapították, hogy több tényező befolyásolja ezt a kapcsolatot, amely közül a vezető szerepe kulcsfontosságú lehet az elköteleződés kialakulásában. Az elköteleződés érzése nem homogén és folyamatos, lehetnek hullámvölgyek, és többfajta elköteleződésről beszélhetünk. Előfordul, hogy az adott munkatárs nagyon elkötelezett a cég iránt, viszont kap egy olyan feladatot, ami iránt nehéz elköteleződnie, nem jelent neki kihívást, vagy túl nehéznek tartja stb.

Fontosnak tartották, hogy a dolgozó belülről legyen motivált, megfelelően tudjon bevonódni és be is vonják őt a folyamatokba, mert csak akkor lehet igazán elkötelezett és elégedett, erre figyelni kell a kiválasztásnál is. A szervezeti kultúrának magában kell foglalnia a közösségépítést, törekedni kell a közös morál kialakítására. Valamint ahhoz hogy a dolgozó szívesen elkötelezze magát, fontos a cég részéről a példamutatás.

Arra a kérdésre, hol a határ az egyén és a szervezet felelőssége között arra vonatkozóan, hogy az adott munkatárs képes legyen magából a legtöbbet kihozva, hatékonyan végezni feladatait, a résztvevők úgy vélekedtek, hogy mindig figyelembe kell venni az adott kulturális közeget, annak megfelelően kell kezelni a stressz kérdést és ez nagyban meghatározza a vállalat felelősségét.

Az egyén felelőssége, hogy megállapítsa a saját határait, korlátait, a vállalaté, hogy figyelembe vegye az egyéni stressz-faktort. Fontos szem előtt tartani, hogy kettőn áll a vásár, ugyanúgy foglalkoznia kell a kérdéskörrel a munkavállalónak, mint a munkáltatónak. Mindkét félnek az az érdeke, hogy ne legyen stresszes, jól végezze munkáját a munkatárs, éppen ezért ha a vállalat ennek érdekében intézkedéseket tesz, például tréningre küldi vagy masszőrt hív, tehát ha pénzt és energiát is fektet az ügybe, a munkavállalótól is elvárt lenne, hogy nyisson a problémára és együttműködjön. Kiemelték, hogy sajnos Magyarországon sok szervezet nem foglalkozik ezzel a kérdéskörrel.

A részt vevők sok ötletet gyűjtöttek össze arra vonatkozóan, hogy miként lehetne biztosítani a dolgozók jól-létét. Ilyen a masszázs, a munkahelyen kinevezett relaxációs szoba, munkahelyi sportlehetőségek, munkaidő betartása, hétvégi munka kizárása, otthoni munkára való igény lehetőségének fenntartása, szupervíziós lehetőség, de ide tartozik a rendszeres visszajelzések adásának fontossága is. Hasznos lenne, ha minden szervezet foglalkozna egészségprogrammal, melynek keretében olyan előadásokon vehetnének részt a dolgozók, mint az egészséges táplálkozás, különböző prevenciók, kiégés, stressz-kezelés.

A kerekasztal beszélgetések után, bemutatták a Corporate Values Kft. munkahelyi stressz-kezeléssel, elköteleződéssel foglalkozó jelenleg is zajló kutatását, majd meghívott adószakértő ismertette az innovációs járulékról szóló törvényeket.

Szlama Ildikó
Corporate Values Kft.
  • 2021.05.12SAP Human Experience Summit Miért fontos, hogy a vállalatok a munkavállalókat helyezzék tevékenységük középpontjába? Hogyan növelhető a kollégák hatékonysága és elkötelezettsége egy világméretű járvány idején? Ezekre a kérdésekre is választ ad az SAP Human Experience Summit. A közép-kelet-európai régió HR-eseinek szóló rendezvény interaktív virtuális élményt kínál független és SAP szakértők előadásaival, valamint vállalatok vezetőinek kerekasztal-beszélgetéseivel. A konferencia ingyenes, csupán regisztálni kell. Csatlakozik? Részletek Jegyek
  • 2021.05.13 Humán controlling mutatószámok a gyakorlatban Olyan vezetőknek és (kulcs) munkatársaknak, (HR) controllereknek, HR-eseknek, pénzügyi szakembereknek ajánljuk a képzést, akik a HR munka hatékonyságát, eredményét mérni, számolni, és ezt begyakorolni szeretnék. Ajánljuk továbbá mindazoknak, akik a munkaerő elemzésének, értékelésének vállalati standardizálását, és mérésének elvét és gyakorlatát megismerni szeretnék. Részletek Jegyek
  • 2021.06.07 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikusra lehet szüksége minden olyan cégnek, amelynél kiemelten fontos a munkahelyi egészség és biztonság megvalósítása. A Munkavédelmi technikus ugyanis elősegíti a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzését, valamint a munkavédelemre fordított költségek optimalizálást. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében, ezzel hozzájárul a mulasztások és szabályszegések hátrányos személyi és anyagi következményeinek elkerüléséhez Részletek Jegyek
  • 2021.06.19Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Mit tehet a munkáltató a védettségi igazolvánnyal nem rendelkező munkavállalók esetén?

Milyen következményekkel járhat a védettségi igazolvány léte vagy hiánya a munkaviszonyban? Megszüntethető-e a védettségi igazolvánnyal nem... Teljes cikk

Nem kerülhetnek előrébb az oltási sorban a pedagógusok

Sok pedagógus életkoránál és betegségeinél fogva már megkapta az oltást, és továbbra is a legveszélyeztetetttebbek, az idősek és krónikus... Teljes cikk

Ismét az első ülések kordonozásával védik a sofőröket

A héten ismét bevezetik az első ülések kordonozását a BKV-nál. Az Egységes Közlekedési Szakszervezet (EKSZ) korábban már követelte, hogy a... Teljes cikk