Megjelent: 14 éve

Felvétel indul! - A jó álláshirdetés hét titka

Mi kell egy álláshirdetés megfogalmazásához? Első ránézésre semmi más, mint néhány jó hirdetés, amelyekből felhasználhatunk kész szövegrészeket, elemeket vagy modulokat.

images

Ha megnézzük a mai nyomtatott sajtót, megállapíthatjuk, hogy a hirdetések zöme - kivéve néhány önálló gondolkodású fejvadászt - hasonló alapokra épül. De mi ezzel a baj? A baj alapvetően nem a sablonos megoldással van, hiszen sablont még a kreatív munkák során is - hogy mást ne mondjunk, szobrászok, festőművészek vagy zeneszerzők is - használnak.

Az álláshirdetés jóval több kell, hogy legyen, mint sablonos kommunikáció. Hiszen ha csak azt tekintjük, hogy egy-egy szakterületen egy adott időpontban több száz aktuális állás pályázható meg, akkor gyorsan szembe kell néznünk azzal is, hogy senki sem fogja a mi álláskiírásunkat megpályázni, hacsak nem kommunikálunk felé valami olyat, ami figyelmet kelt, ami az érzelmekre hat.

Az álláshirdetés tiszta marketing - és ha ebből indulunk ki, akkor tudnunk kell, hogy az ember minden döntése előbb érzelmi, majd a meghozott döntést később racionalizálja. Tehát ahhoz, hogy döntsön, az érzelmeire kell hatni. A "bajai székhelyű építőipari vállalkozás megbízható könyvelőt keres versenyképes díjazásért" típusú megfogalmazásra legfeljebb az "unalmas" jelző illik, az semmiképp, hogy az érzelmek nyelvén beszélne.

Az álláshirdetés helyes megfogalmazásához előbb persze a saját érzelmeinket, gondolatainkat kell megtalálnunk, azonosítanunk, hogy legalább esélyünk legyen arra, hogy a keresett gondolkodású jelentkezők ránk találhatnak.
A javasolt lépéssor a következő.

1. Pontosság.
Fogalmazzuk meg, hogy kik vagyunk, azaz hogyan gondolkodunk, mik azok a csak ránk - cégünkre - jellemző motívumok, gondolatiság, munkamódszerek, erkölcsi vagy értékrendbeli elemek, amelyek világosan megkülönböztetnek bennünket másoktól.
Például: "A McNews Kft. a hazai szűcsipar és sajtópiac fiatal szereplője, amely az ügyfeleinél az elmúlt években elfoglalt pozícióját gyors és pontos szolgáltatásaival, rátermett és az eredményekért küzdeni tudó és akaró munkatársi gárdájával érte el. A cég növekedésének motorja strukturált szervezetében és jól teljesítő munkatársai kimagasló támogatásában keresendő - a legjobb megbízókat csakis a legjobb csapat szolgálhatja."
A pontosságnak jóval nagyobb a szerepe annál, mintsem gondolnánk. A pontos megfogalmazás segít abban, hogy a hozzánk hasonló gondolkodású jelöltek ránk találjanak.

2. Elvárások.
Írjuk össze az igényeinket! Törekedjünk arra, hogy kompetenciákban gondolkodjunk, azaz képességeket, tudáselemeket, tapasztalatot, szakismeretet határozzunk meg, mert ez később is jól követhető, és kevésbé lesz szubjektív, mint az "olyan értékesítő kellene, mint a Karcsi" típusú definíció. Az igényeink illeszkedjenek az előző pontban megfogalmazottakhoz, és ahhoz, amiben jelenleg hiányt szenvedünk a cégünknél - a hiányzó tudást, kompetenciát, tapasztalatot definiáljuk.

3. Kommunikáció.
A hirdetésnek ezt a gondolatiságot kell végig kommunikálnia. Nem a szöveg, nem a szavak számítanak, hanem az, amit a hirdetés kommunikál. Mi jut eszébe az olvasónak akkor, amikor a hirdetést olvassa? A hirdetés megfogalmazásakor ebben a gondolatvilágban kell lennünk ahhoz, hogy pontosan azt kommunikáljuk, amit szeretnénk, hogy megértsenek.

4. Nyelv.
A hirdetés nyelvezete igazodjon a megcélzott közönség nyelvezetéhez, stílusához - ez a gondolatiságnak legalább annyira része, mint a pozicionálás.

5. Feladatok.
A hirdetésben szerepeljenek az elvárások és feladatok pontosan, nem túl részletesen, de egyértelműen.

6. Ajánlat.
Tüntessük fel, hogy mire számíthat a jelentkező a munkájáért cserébe - de a részleteket hagyjuk meg a személyes találkozásra.

7. A jelentkezés.
A jelentkezés módját ismertessük nagyon pontosan (módja, határideje, formája).
Ahhoz tehát, hogy a hirdetésünk a kívánt hatást elérje, és megfelelő jelentkezőket hozzon, előbb tudnunk kell, hogy mi kik vagyunk, ehhez mérten kire van szükségünk, azaz, kinek kommunikálunk, és hogyan.


Tokár Péter
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
  • 2020.10.16XIII. LEAN FÓRUM - KONFERENCIA A Fórum fókuszai: Lean Vezetés - Lean coaching Ipar 4.0. és a Lean a gyakorlatban Lean Quality – Lean Six Sigma Lean Office - Folyamatfejlesztés Részletek Jegyek
  • 2020.10.22 HR folyamatok/HR kommunikáció/Változásmenedzsment A képzésen összefoglaljuk és rendszerbe helyezzük a HR folyamatokat, megismerkedünk a HR kommunikáció szerepével és témaköreivel, valamint megtudjuk, mit jelent a változásmenedzsment. Kiknek ajánljuk? A képzést azoknak ajánljuk, akik szeretnének fejleszteni a belső kommunikáción, illetve a változások menedzselését hatékonyabbá szeretnék tenni. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Ma rendezik a Cégek Éjszakáját

Szeptember 24-én lesz Magyarországon a Cégek Éjszakája elnevezésű rendhagyó karriernap. A csütörtökön 16 órától éjfélig tartó rendezvény a... Teljes cikk

Kevesebb HR állás a járvány miatt, a kékgallérosok továbbra is kellenek

A cégvezetés, a vendéglátó- és építőipar, a humán erőforrás és a marketing érezte meg leginkább a koronavírus hatásait az álláslehetőségek... Teljes cikk

Munkatársakat keres Komárom új elektromos autó akkumulátorgyára

Megkezdte a toborzást és az új kollégák képzését Komárom új, elektromos autó akkumulátor gyára az SK Battery Manufacturing Kft. A vállalat 1400... Teljes cikk