Megjelent: 5 éve

Könnyen kivitelezhető módszerek a munkahelyi stressz ellen

Munkahelyi stressznek nevezzük a munka során tapasztalt és a munkából fakadó feszültségeket. Mivel napjaink legalább harmadát a munkahelyünkön töltjük, a lelki megterheltségből eredő testi tünetek, betegségek kialakulásában a mindennapi munkahelyi feszültségek nagy szerepet játszanak.

A munkahelyi stressz eredője egyrészt a cég, a szervezet működésében keresendő. Szervezeti problémának minősülhet az állandósult túlterheltség, az elvárások és jogkörök tisztázatlansága, az eszköz és erőforráshiány, a rossz munkahelyi légkör, vagy például az erőfeszítés és elismerés egyensúlytalansága.

Munkahelyi feszültség azonban nem csak a munkavállalón kívül eső okokból adódhat. Azt, hogy mennyire vagyunk elégedettek a munkánkkal, hogy mit élünk meg stressznek, mit pedig kihívásnak, függ személyes és szubjektív tényezőkből.

Milyen negatív hatásai lehetnek a munkahelyi stressznek?

Egészségpszichológiai vizsgálatok alapján evidenciának tekinthető, hogy a munkahelyi elégedettség, a munka monotonitása, a munkahelyi kapcsolatok és a munkahelyi stressz szoros kapcsolatban állnak különböző egészségügyi problémák kialakulásával.

Az állandósuló feszültség valamennyi szervrendszer működését érinti: csökkenti az immunrendszer optimális funkcionalitását (túlműködéshez, vagy alul működéshez vezethet), fokozza a vázizom-rendszer aktivitását (állandó izomfeszüléshez, derékfájdalmakhoz vezethet), növeli a vérnyomást, vagy pedig olyan fogproblémákhoz vezethet, mint a fogágybetegség.

Míg a stressz által okozott szervi változás rövidtávon hasznunkra válik (pl. a határidő közeledtével jobban fog az agyunk, nagyobb teljesítményre vagyunk képesek), addig a hosszú távon fennmaradó feszültség csökkenti a teljesítőképességet, koncentrációs zavarokhoz, kimerültséghez vezethet és fokozza a testi panaszok, tünetek kialakulásának a kockázatát

Hatékony módszerek

Minden ember rendelkezik stresszcsökkentő módszerekkel, csak általában nem tudatosan alkalmazza azokat. A stresszcsökkentő módszerek ráadásul lehetnek károsak is: ilyen például az alkohol, de az sem jó, ha a feszültséget másokon vezeted le, hiszen így hamar elveszthetsz egy csomó lehetséges barátot vagy szövetségest. Érdemes tehát tudatosabban hasznos módszereket választani. Ezek egy részét tanulni kell, de számos közülük azonnal mindnyájunk rendelkezésére áll. Ezeket hívjuk hétköznapi stresszcsökkentő módszereknek.

Mozgás

A legegyszerűbb módszer a mozgás, ráadásul a leghasznosabb is. Nemcsak a stresszt csökkenthető hatékonyan vele, hanem számos olyan biológiai változást is elindítható a szervezetben, amely segít megelőzni számos testi és lelki betegséget (pl. a depressziót). De hogyan kezelhető ezzel a munkahelyi stressz? Egyrészt számos olyan munkakör van, ahol egy kis mozgás beilleszthető. Ha egyedül vagy az irodában, csinálhatsz néhány fekvőtámaszt, vagy pár percig végezhetsz gerinctornát.

Ez kevésnek tűnhet, de a rövid ideig tartó testmozgások összeadódnak, és ha sok ilyen van, az olyan, mintha sokat, rendszeresen sportolnál. A másik fontos dolog, hogy a rendszeres munkahelyen kívüli mozgás is hat a munkahelyi stresszre: egyrészt segít megelőzni a holnapit, másrészt segít levezetni a mait. Nem szabad elfelejteni, hogy az ősember korunkból örökségül maradt stresszreakció valójában mozgásra (menekülésre vagy támadásra) készíti fel a szervezet. Mi vezetheti ezt jobban le, mint a mozgás?

Nagyon fontos, hogy a mozgásnak nem kell versenysportnak lennie. A lényeg az, hogy mindig a számodra legszimpatikusabb és legegyszerűbben megvalósítható mozgásformát válaszd, olyat, amelyet feltehetően könnyen meg tudsz szeretni. Fontos, hogy ha régóta nem mozogtál, lassan és fokozatosan kezdj neki.

Segítségkérés

Ha valamit nem tudsz megoldani, minél hamarabb kérj segítséget! Mindig legyen egy bizalmasod a munkahelyeden, akivel kölcsönösen támogatjátok egymást a problémák megoldásában és a karrier építésében. Ilyen kapcsolatok a legtöbb ember körül előbb vagy utóbb maguktól is szerveződnek, de sokkal hasznosabb, ha tudatosan építed ki őket.

Hatékony eszköz lehet még a coaching, ami sok mindenre alkalmas. Rávezethet például bizonyos hiányosságokra, erősségekre, fejlesztendő területekre, ezáltal segíthet megtalálni önmagadat. Jobb önismeretre tehetsz szert, visszajelzéseket kaphatsz, hogy miben érdemes változtatni, fejlődhetni. A beszélgetések által felszínre kerülhet, hogy miben vagy tehetséges, mire kell fókuszálni, hogyan kell másokat motiválni és mihez kezdj a stresszhelyzettel.

Relaxáció

Tanulj relaxációs technikákat A munkahelyi és otthoni relaxáció segíti a feszült izomzat elengedését, ezzel is hozzájárulva immunrendszere megerősítéséhez. A relaxáció elsajátításához rendszeres gyakorlás szükséges, amit akár a munkanapjaid szüneteibe is bevezethetsz. Néhány perc is elegendő tud lenni egy kis feltöltődéshez.

Még szűkebb értelemben a relaxáció a pszichoszomatikus (az elme által a lélekre és a testre gyakorolt megnyugvása, feloldása) működési egyensúly elérését célzó módszerek összessége. Az izomzat ellazítása, ellazulása az indító szakasza, melynek következménye az egész testre kiterjedő szervezeti béke és nyugalom. Nagyon leegyszerűsítve a relaxáció ellazulást jelent, a túlfeszített, ideges, szorongó, zaklatott, feszült állapotok természetes orvossága.

A relaxáció során figyelmedet befelé fordítod, és gondolataidat a kívánt változások elérésére összpontosítod.

A munkahelyi stressz egy olyan probléma, amit hosszú távon nem érdemes figyelmen kívül hagyni, hiszen mentális és fizikai betegségekhez vezethet. Az olyan könnyen kivitelezhető módszerek, mint a mozgás és a relaxációs gyakorlatok sokat javíthatnak az állapoton, de csak akkor, ha az rendszeres.
  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Az Év Irodája Konferencia & Díjátadó Kíváncsi vagy, hogy kié lesz Az Év Irodája díj, érdekelnek a legmodernebb irodai megoldások, valamint a magyar és nemzetközi piacot meghatározó szakemberek tapasztalatai? Akkor ott a helyed! KIKET FOGUNK DÍJAZNI?info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.23Humán controlling mutatószámok a gyakorlatban A képzés célja: A HR munka modern személetének és mérésének, számításának gyakorlati ismerete. A humán controlling egyes eszközeit konkrét példákon mutatjuk be, a résztvevőkkel közösen értékeljük azok alkalmazását.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Mozgás ide vagy oda, kimutatták, hány óra ülőmunka káros menthetetlenül az egészségre

Azt már eddig is tudtuk, hogy az emberi test mozgásra termett, és a sok ülés egyértelműen káros az egészségünkre. A San Diegói Kaliforniai Egyetem... Teljes cikk

Új trend terjed a munkaidő-beosztásban: dolgozz akkor, amikor a teljesítőképességed csúcsán vagy

Bagoly vagy pacsirta? – mindenki hallotta már a kérdést és be is tudja sorolni saját magát valamelyik táborba. Nem ördögtől való tehát az a... Teljes cikk

19 vezérigazgató halt meg tavaly munka közben - jobb "vállalati atlétává" kell válni

Tavaly 19 vezérigazgató halt meg munka közben, de a szám ennél több is lehet. Egyre összetettebb, egyre gyorsabban változó világunkban soha nem volt... Teljes cikk