Szerző: Kovács Regina
Megjelent: 6 éve

Merre mennek a magyarok?

Magyarországról a külföldi munkákra pályázók körében körvonalazódik egy egységes tendencia - nyilatkozta a HR Portálnak Csatlós Orsolya, a tjobs.hu sajtószóvivője. A legkedveltebb munkaterületek, amelyekre pályáznak a munkavállalók: elsősorban az egészségügy, idősgondozói-betegápolói munkák, amit a vendéglátóipar, logisztika és babysitter, gyerekgondozói munkák követnek. A statisztikák alapján Magyarországról leginkább a nők vállalnának munkát külföldön. A tjobs.hu álláskeresési platform adatai alapján a legtöbb női pályázó Nógrád megyéből származik, és a fentiekben megemlített területekre pályáznak. Ami a célországokat illeti, legvonzóbb országok közé tartozik Németország, Anglia (Nagy-Britannia), Ausztria, Hollandia és a Cruise Ships, azaz az óceáni és folyami hajós munkák.

A fentiekben megemlített tendenciát a júliusi hónap is igazolja, mivel a legtöbben ebben a hónapban az egészségügyi (17,54 százalék), idősgondozói (12,01 százalék), vendéglátóipar-idegenforgalom (10,48 százalék) és logisztika (9,89 százalék) munkakörben meghirdetett állásokra pályáztak. A munkavállalók 36,90 százaléka a németországi, 17,30 százaléka nagy-britanniai, 11,36 százalék osztrák és 11,07 százalék a holland munkára jelentkezett.

A kivándorlás éppúgy jellemző a fizikai munkát végző szakemberekre, mint a magas pozícióban dolgozó, szellemi munkakörben tevékeny munkavállalókra, bár utóbbi esetében nehezebb az elhelyezkedés - tette hozzá Rumpf Nikoletta, az EU-csoport marketing munkatársa.

A többség visszatér

Csatlós Orsolya szerint a statisztikák azt bizonyítják, hogy a munkavállalók 75 százaléka, aki külföldi munkákra pályázik, rövidebb vagy hosszabb idő után visszatér az anyaországba, Magyarországra. Az egyik oka, hogy általában szezon- és periodikus munkákra távoznak hazánkból a munkát keresők, és a szerződés lejárta után vissza is kell térjenek. Nagyon ritka az az eset, amikor a szerződést meghosszabbítják, és ezáltal véglegesen letelepedhet a munkavállaló. Aki pedig a végleges letelepedést választja, elsősorban a fejlettebb és magasabb anyagi szempont miatt teszi - a bérezés és juttatás sokkal magasabb, mint hazánkban.

"A fő oka annak, hogy többen távoznak az országból valószínűleg az lehet, hogy mind a szakképzettséggel rendelkezők, mind a diplomás/főiskolát végzett dolgozók az itthoni fizetésük többszörösét kapják külföldön a munkájukért" - mondta Rumpf Nikoletta. Ezen kívül gyakran emlegetik okként a híres "magyar pesszimizmust" - néhány esetben tehát nem csak a pénz, hanem egy jobb, boldogabb élet, örömtelibb hétköznapok reménye ösztönzi az embert a kivándorlásra. Ha pedig a kint élők jól érzik magukat, esetleg egy ingatlanra is szert tesznek, és családot is külföldön alapítanak, akkor úgy érzik, nincs már miért hazajönniük.

A szigorítások ellenére is lesz munkaerő mobilitás

"Van olyan európai ország, ahol szigorítják a beérkező munkavállalókra vonatkozó szabályokat" - fűzte a témához a tjobs.hu sajtószóvivője. "A szigorítások elsősorban a szociális segélyek visszaélése ellen, a kereslet és kínálat egyensúlyának a megtartásában játszik szerepet. Viszont a drasztikus szigorítások negatív következménnyel is bírnak, mivel serkenthetik a feketepiac megnövekedését, és pénzügyi szempontból is veszíthet a szigorításokat megszabó ország. A kivándorlók után az anyaország óriási összegekre tehet szert, a külföldön dolgozók pénzátutalásai által, ami a pénzügyi helyzet növekedéséhez vezet. A munkaerő mobilitás mindig is jelen volt, és jelen lesz a továbbiakban is a munkaerőpiacon, egy természetes folyamatot alakítva."

Az egyik ok, amiért szigorításokat vezetnek be: a befogadó országok tartanak a szociális támogatások kizsákmányolásától és ennek visszaélésétől. Németország esetében a HARTZ IV-es szociális juttatást lehet felhozni példaként. Az idei év januárjától feloldódtak a románok és bolgárok munkaerő-piaci korlátozásai, ami azt jelenti, hogy már nincs szükségük munkavállalási engedélyre, szabadon vállalhatnak munkát az európai uniós országokban. A horvát munkavállalók esetében ez a folyamat elhúzódhat egészen 2022-ig is. A tjobs.hu folyamatosan tartotta a kapcsolatot a brit sajtóval, a Telegraph-fal, Huffington Post-tal, BBC-vel, mivel a brit kormány nagyon tartott az országot elárasztó inváziótól. Végső sorban nem történt robbanásszerű kivándorlás, Nagy-Britannia mindig is a legkedveltebb célországok közé tartozott a román állampolgárú munkavállalók körében. Lehetett észlelni ugyan, hogy megnőttek a pályázatok aránya a brit munkákra, azonban ez a brit kormány általi magas fokú mediatizáció és ellenkampányoknak is köszönhető.

Rumpf Nikoletta szerint korlátozás nélkül egészen biztosan eluralkodna a káosz. Ha valaki például nyelvtudás nélkül vág neki egy idegen országnak, akkor az sem számára, sem az adott befogadó ország számára nem előnyös - az idegen nyelvű állásinterjúkon nem tud megfelelni, nem tud beilleszkedni a munkafolyamatokba, és ami a legfontosabb: nem tudja képviselni a saját érdekeit. Ha pedig egy adott szakmán belül túlnyomó részben külföldiek rendelkeznek pozícióval, előbb-utóbb a helyi munkaerő kihasználatlansága is problémát jelenthet.

Trendek, melyek ösztönzik a külföldi munkavállalást

Vonzó fizetés, megfelelő és kevésbé megterhelő munkavégzés, nyelvtanfolyamok biztosítása és párban történő munkavállalás lehetősége: a felsorolt négy tényező buzdítja leginkább és teszi vonzóvá a külföldi munkavállalást - tette hozzá Csatlós Orsolya. A kivándorlás és a külföldi munkavállalás megnövekedéséhez nagymértékben hozzájárul a kínálat, az állásajánlatok jellege, amelyek Magyarországról igényelnek munkavállalókat. Júliusban Németországtól származott a legtöbb állásajánlat, közel 2500, ezt követi a szigetország közel 1300 pozícióval, majd 722 álláslehetőséggel Görögország következik a sorban, illetve Hollandia is népszerű.

Az álláshirdetések mellett sokat nyom a latban az a tendencia is, miszerint párok kihelyezésére is lehetőség van. Sok a meghirdetett párok, brigádok számára elérhető álláskínálat. A bérezés mellett számos egyéb juttatásokat is ígérnek a külföldi munkaadók, sok hirdetést összekötnek különböző nyelvtanfolyammal, ezáltal munkát biztosítva olyan munkavállalóknak is, akik nem beszélik megfelelő szinten a célország nyelvét. A fentiekben említett trendek és juttatások növelik meg leginkább a külföldre távozó munkavállalók arányát.

Az EU-csoport szakembere szerint a nehéz gazdasági helyzet és elhelyezkedés, illetve a kereseti igények növekedése nagymértékben befolyásolja a külföldre távozó munkavállalók számát. Ma már a pályakezdő fiatalok is átlagon felüli keresetre, és minél sokoldalúbb, kihívásokkal teli pozícióra vágynak, elképzeléseik szerint pedig ezt itthon nem, vagy nehezen kaphatják meg.

Külföldi cég: nézzünk utána, hogy valós-e?

"Külföldi munkavállalás esetében a legfontosabb tényező a munkaszerződés aláírása" - mondta a tjobs.hu sajtószóvivője. Munkaszerződés nélkül semmiképp sem szabad munkába állni, ez érvényes úgy a külföldi, mint a belföldi munkavállalásra is. Bármilyen országot is választanának a munkavállalók, a munkáltatók kötelesek a munkavállaló anyanyelvén kiállítani a szerződést, amit alaposan át kell olvasni az aláírása előtt. Nagyon érdemes odafigyelni arra is, hogy amennyiben munkaközvetítőn vagy munkaadón keresztül utazik ki a külföldre vágyó, a cég legyen valós, és vigyázni kell a munkaközvetítési díjakkal is.

A tjobs.hu online álláskeresési platform keretén belül minden egyes munkaközvetítőt leellenőriznek, mielőtt megadnák a hirdetési jogot. Elsősorban kérelmezik a toborzó ügynökségektől, hogy mutassák fel a Megyei Munkaügyi Központtól kibocsátott munkaerő közvetítési illetve munkaerő - kölcsönzési nyilvántartási számot igazoló dokumentumot. Miután ez megtörtént és ellenőrzésre került, kezdetét veszi az ellenőrzés második szakasza: az ügynökség online felületen való jelenlétének az elemzése. Figyelembe veszik a hozzászólásokat, mások tapasztalatait az illető munkaközvetítővel kapcsolatosan, és nem utolsó sorban a médiamegjelenéseket is. Ezen folyamatok után születik meg a döntés, hogy megadják-e a lehetőséget a toborzó ügynökségek platformjuk használatára vagy sem. Sajnos nem ritka az az eset, amikor kiderül, hogy az egész munkába állás folyamata átverés, így nagyon oda kell figyelni erre.
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Bonyolult TB és adózási szabályok külföldi munkavállalásnál

A kiküldetésének és munkavállalásának adózási és társadalombiztosítási szabályai önmagukban is nagyon bonyolultak, ráadásul ezek egymástól... Teljes cikk

Nincs olyan, hogy mesterterv relokáció esetén

Egy költözés komoly stresszt jelent. Ez fokozottan igaz abban az esetben, ha nem csak az ember lakhelye, hanem a munkahely, esetleg az ország, ahol él,... Teljes cikk

Költözés munka miatt: kihívások és pozitívumok

Egy új munkahely mindenképpen kihívást jelent, ez még inkább igaz, ha az adott állásért még költözni is kell, másik városba, országba, esetleg... Teljes cikk