Megjelent: 12 éve

Milyen képzéseket terveznek a versenyszférában?

Úgy tűnik, 2008-ban sem hanyagolják majd el a hazai cégek a munkatársak oktatását. A képzési tervek előkészítése és végrehajtása a HR-szakemberek feladata, akik legtöbbször a teljesítményértékeléshez kapcsolódóan állítják össze a fejlesztési szükségleteket, illetve térképezik fel az igényeket.

Döntő fontosságú a készségfejlesztés és a vezetőképzés

Bár csak a 2008. januári teljesítményértékelések után állítják össze a képzési terv végleges változatát, az igények felmérése már javában zajlik a LeasePlan Hungária Zrt. humánpolitikai osztályán.

A képzésekhez szükséges anyagi forrás tervezése azonban már ez év augusztusában elkezdődött, egy időben a 2008-2009-es bér-, kompenzáció- és HR-büdzsé megtervezésével - számolt be az előkészületekről Kovács Orsolya HR-vezető. A HEFOP 3. 4. 1. keretén belül elnyert pályázati pénzből sok készségfejlesztő és vezetői képzés elindítására adódott lehetőség. Az idén a tehetséges munkatársak fejlesztése, megtartása, sőt, a karriertervezése is előtérbe került, de Kovács Orsolya fontos fejlesztési célként említette a felső vezetők továbbképzését célzó coaching programokat is. A társaságnál a beosztottak esetében szélesebb a képzési paletta, mivel együttműködést és kommunikációt segítő tréningeket, valamint felhasználói szintű számítógép-kezelői tanfolyamot is igénybe vehetnek.

A Decathlon vállalati hierarchiájának minden szintjét érintik a cég oktatási tervében foglaltak. Ez nemcsak az új munkatársak számára kötelező integrációs képzésre igaz, hanem az eladóktól, részlegvezetőkön keresztül a menedzsmentig bezárólag mindenkire - fejtette ki Medgyesi Dénes, a cég székesfehérvári üzletének kereskedelmi igazgatója. A képzések sokrétűségének egyik oka, hogy a vezetőket, felső vezetőket a társaság a saját dolgozói közül emeli, képezi ki. A jövő évi tervet is e szokásuk szerint állították össze.
Akik például egy részlegvezetői pozíció várományosai, azok számára a készletmenedzsment, az új kollégák felvételéhez szükséges HR-ismeretek elsajátítása alapvető fontosságú. A terv egyik alappillére a termékképzés, amely az eladókat és a részlegvezetőket érinti, ahol a saját termékcsoportjaikkal, sportszerkészletükkel kapcsolatos ismereteiket bővítik.

A HR erősödése

Az emberi erőforrások fejlesztése lesz a következő évek egyre hangsúlyosabb feladata a Lombard Lízing Csoport humánerőforrás-szakterületének. Fábri Ágnes HR-csoportvezető kihangsúlyozta, hogy a vezetőik munkáját kell egyénre alakított fejlesztési programokkal segíteni. Mégpedig egyéni kompetenciáik fejlesztésével, speciális szakmai tréningekkel, az eladástechnika javításával. Ezek hozzájárulnak a cégcsoport versenyképességének a növeléséhez a saját szervezeti egységük eredményes működtetése által. A beosztott munkatársak számára kommunikációt fejlesztő programokat szerveznek.

Kiemelt cél a szervezeti egységeken belüli együttműködés-fejlesztés is, több terület vezetői és munkatársai kooperációs tréningeken vesznek majd részt. A belső képzések közül az orientációs képzéseket emelte ki Fábri Ágnes, ezeknek a céghez belépő kollégák beillesztésében van jelentőségük. A HR erősödését és fejlődését jelzi, hogy az üzleti stratégiát alapul véve tervezik meg a személyzetfejlesztésüket és állítják össze a képzési tervet.

Világgazdaság
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter