Megjelent: 4 éve

Testbeszédünk a teljesítményünket is befolyásolja

A viselkedésünk és a testbeszédünk befolyásol másokat, akikkel kapcsolatba kerülünk, de vajon a testbeszéd, testtartás megváltoztatása befolyásolhatja-e, amit magunkról gondolunk? Amy Cuddy szociálpszichológus szerint igen, erről írt a hvg.hu.

Cuddy a Harvard üzleti karán tanulmányozta MBA-hallgatók órai aktivitását, viselkedését. Ebből az derült ki, hogy a magabiztos testtartású diákok szignifikánsan jobb teljesítményt nyújtanak az órákon, mint kevésbé domináns társaik. Ez önmagában még nem olyan meglepő, de ennek nyomán a szociálpszichológus azt próbálta ki, hogy kevésbé domináns hallgatóknak betanítanák a dominánsak viselkedését és fordítva. Vagyis befolyásolja-e, hogy érezzük magunkat, mit gondolunk magunkról az, hogy milyen testtartást veszünk fel?

A kísérlet során nyálmintát vettek a hallgatóktól, a stresszhormon és a dominanciahormon szintjét vizsgálták. A diákok felvették a számukra idegen testtartás valamelyikét két percre. Megkérték őket, hogy egy skálán értékeljék, hogyan érzik magukat, aztán játszhattak szerencsejátékot, majd újra nyálmintát adtak.

A domináns pozíciókat felvevők 86 százaléka játszott, az alárendelődő szerepet felvevőknek viszont csak a 60 százaléka. Tesztoszteronszintben 20 százalékos növekedés volt megfigyelhető a domináns póznál, a kevésbé magabiztos pózoknál pedig 10 százalékos csökkenés. A kortizolszint a hatalmi pózokat játszóknál 25 százalékos csökkenést, míg a nem dominánsokat produkálóknál 15 százalékos növekedést mutatott.

Vagyis az eljátszott magabiztosság is megnyugtat és növeli a viselkedés magabiztosságát is, ami jobb teljesítményt is jelent. Legyen szó állásinterjúról, prezentációról, üzleti tárgyalásról.

hvg.hu
  • 2021.01.25HR Üzleti Vezető Mentoring és Workshop online program Inspirációt és támogatást nyújt HR vezetőknek és a jövő HR vezetőinek az üzleti vezetővé válásuk útján. Ajánlom minden olyan HR vezetőnek, aki szeretné a HR funkciót üzletközpontúbbá tenni, meghatározó hatással lenni üzletre, stratégiára, döntésekre, nagyobb bizalmat, hitelességet és befolyást szerezni a felsővezetésben. Részletek Jegyek
  • 2021.01.30Videokonferenciás 2 napos Scrum Master képzés A két napos intenzív, gyakorlat-orientált tréning szerepjátékokon és szimulációkon keresztül segít a résztvevőknek megérteni, hogyan alkalmazhatóak a legkülönbözőbb projektekben a Scrum alapelvei. Kitérünk arra is, hogy mikor érdemes használni a Scrumot, és mikor nem. Részletek Jegyek
  • 2021.02.04Stratégiai- és teljesítmény controlling A vezetők elmondása alapján a controlling gyakran utókalkuláció fókuszú, célja a pénzügyi számvitel kiszolgálása. Ez a kutatás is rávilágít arra, hogy kimutathatóan sikeresebbek azok a vállalatok, ahol a vezetők támaszkodhatnak a controller tevékenységére. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter