Hétmilliárd forintos EU-hozzájárulás segíti a dolgozók képzését

A magyarországi cégek közül még mindig kevesen áldoznak pénzt és időt arra, hogy dolgozóikat képezzék, tanítassák. Az indok továbbra is az, hogy sokallják a költségeit. Az Európai Unió azonban 2006-ig mintegy hétmilliárd forint támogatást ad e célra, hogy Magyarországnak növelhesse versenyképességét. Ma úgy tűnik, ennyi pénz még sok is lesz. László Veronika interjúja.

  Az alkalmazottak továbbképzése növeli a versenyképességet

  Az alkalmazottak szakmai ismereteinek fejlesztése, továbbképzésük a régió gazdasági fejlődése szempontjából fontos ágazatokban jelentősen növelheti az adott szektor vállalatainak és ezáltal az egész régió gazdaságának versenyképességét. Nyilvánosságra hozták azt a képzési listát, amelyből a kis és középvállalkozók illetve alkalmazottaik válogathatnak a Regionális Fejlesztés Operatív Program keretében. László Veronika a program megvalósítójával, a VÁTI Kht. vezérigazgatójával, Csanádi Ágnessel készített interjút.

   Közel 2 milliárd forint régióspecifikus szakképzési programokra

   A Regionális Fejlesztés Operatív Program (ROP) közel 2 milliárd forint keretösszegű központi képzési programja régióspecifikus szakmai továbbképzések és szakképzések támogatását teszi lehetővé vállalkozások alkalmazottai és önfoglalkoztatók részére. Az első körben 2005. június végétől a képzőintézmények pályázhattak képzéseikkel. Az ezekből összeállított képzési lista alapján 2005. november 29-től lehet az egyes képzésekre jelentkezni, illetve igényelni a képzési költség megtérítését.

    További cikkek
    Öt szakszervezet állt ki az iskolák 19-ei újranyitása ellen

    "Az oktatási intézmények zárását vagy nyitását sem lehet elválasztani a munkaerőpiaci szabályzóktól" - áll a szakszervezetek közleményében. Teljes cikk

    PSZ: a pedagógusok 87 százaléka nem nem menne vissza az iskolába hétfőn

    A több mint 9 ezer fő megkérdezésével készült felmérés szerint a pedagógusok 18 százaléka jelezte, hogy táppénzzel, szabadsággal vagy a... Teljes cikk

    10 ezer teszttel segíti az iskolanyitást a főváros

    A főváros 10 ezer tesztet oszt szét, amivel a diákokat és a pedagógusokat szűrhetik az iskolák. Teljes cikk

    Nagyot zuhant a nyelvvizsgázók száma 2020-ban

    Idén 115-120 ezer nyelvvizsgázóval számolnak. A vizsgák 60-65 százaléka szokott sikeres lenni. Teljes cikk

    Szigorú óvintézkedések mellett tehetnek szakmai vizsgát a szakképzésben tanulók

    A gyakorlati vizsgákat az iskolák az általuk meghatározott időpontban tarthatják meg. Teljes cikk

    Hírek RSS-ben