Magyar biotechnológiai menedzserképzés indul

A Magyar Biotechnológiai Szövetség (MBSZ) szervezésében és a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal (NKTH) támogatásával 2006-ban útjára indul Magyarországon az első biotechnológiai menedzserképzési program - közölte a szövetség.

  Keresettek a CEU Business School végzősei a munkaerőpiacon

  A QS, a világ egyik legelismertebb karriertanácsadó ügynöksége minden évben közzéteszi a világ száz legerősebb üzleti iskoláját tartalmazó TopMBA felmérését. Az egyes iskolákban végzett hallgatók munkaerőpiaci kilátásait vizsgáló kutatás alapján a CEU Business School egyetlen magyar intézményként került fel az előkelő listára.

   Egyáltalán nem mindegy, hol szereztük diplománkat

   A piacon értékesíthető tudást kell adni, ez a hazai szakképzés megújításának alapja - mondta Parragh László a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke ugyanezen a fórumon. Parragh László szerint nincs kivetnivaló abban, hogy a munkaadók különbséget tesznek a képzettséget igazoló szakiskolai bizonyítványok között. Bodnár Kriszta interjúja.

    Hivatásos lobbistákat képeznek

    Érdekérvényesítő szakembernek már több helyen is tanulhatnak az érdeklődők. Van négy féléves szakirányú továbbképzés, és hamarosan indul rövidebb OKJ-s tanfolyam is. Van, ahol a keretszám fele a meghirdetés előtt betelik.

     Csak az értékes diploma a nyerő

     A magas színvonalú tudást képviselő, elismert diplomák iránti kereslet nem csökken a pályakezdők munkaerőpiacán. Ugyanakkor egyre nagyobb a különbség az egyes diplomák értéke között, némely papírral nehéz elhelyezkedni.

      További cikkek
      Öt szakszervezet állt ki az iskolák 19-ei újranyitása ellen

      "Az oktatási intézmények zárását vagy nyitását sem lehet elválasztani a munkaerőpiaci szabályzóktól" - áll a szakszervezetek közleményében. Teljes cikk

      PSZ: a pedagógusok 87 százaléka nem nem menne vissza az iskolába hétfőn

      A több mint 9 ezer fő megkérdezésével készült felmérés szerint a pedagógusok 18 százaléka jelezte, hogy táppénzzel, szabadsággal vagy a... Teljes cikk

      10 ezer teszttel segíti az iskolanyitást a főváros

      A főváros 10 ezer tesztet oszt szét, amivel a diákokat és a pedagógusokat szűrhetik az iskolák. Teljes cikk

      Nagyot zuhant a nyelvvizsgázók száma 2020-ban

      Idén 115-120 ezer nyelvvizsgázóval számolnak. A vizsgák 60-65 százaléka szokott sikeres lenni. Teljes cikk

      Szigorú óvintézkedések mellett tehetnek szakmai vizsgát a szakképzésben tanulók

      A gyakorlati vizsgákat az iskolák az általuk meghatározott időpontban tarthatják meg. Teljes cikk

      Hírek RSS-ben