kapubanner for mobile
Megjelent: 13 hónapja

Mit jelent a BPR? Miben tud segíteni egy cég számára?

A BPR a Business Process Reengineering rövidítése, aminek a célja, hogy az adott vállalat hatékonysága és versenyképessége növekedjen. Természetesen ehhez több folyamatot és a cég működését is alaposan át kell vizsgálni, meg kell találni azokat a potenciális területeket, ahol változtatni kell vagy fejlődni lehet.

stratégia alkotás szoftver vállalat-

Az első lépés a vállalati stratégia meghatározása és elkészítése

Az egyik leggyakoribb probléma a vállalatok esetében, hogy nincs előre meghatározott stratégiájuk. Ami talán még rosszabb, hogy azt gondolják, hogy van, pedig valójában minden “csak úgy” megtörténik velük, sodródnak az árral és inkább csak reagálnak a helyzetekre, mint irányítják őket. 

A stratégia kialakításához ma már profik segítségét is kérhetjük. Ezzel garantáltan alapos és helyes tervet fogunk kapni. A Thalassys stratégiakészítés szolgáltatása cégmérettől függetlenül segítséget jelent.

Fontos hangsúlyozni, hogy a stratégia nem egyenlő a tervvel. Előbbi sokkal komplexebb, hisz itt meghatározzuk a vállalat céljait és az elérésükhöz szükséges erőforrásokat, valamint üzleti folyamatokat is. 

A forrásokat mindig a célokhoz kell igazítani, valamint azonosítani kell a leghatékonyabb és legköltségesebb folyamatokat is. A megfelelő stratégia kialakítása és végrehajtása lehetővé teszi a vállalat számára azt, hogy ne reagáljon, hanem irányítsa a történéseket, a cég működését.

Minden jelenlegi folyamatot ellenőrizni kell

A BPR során minden egyes műveletet, mechanizmust és tevékenységet ellenőrizni kell. Itt ki kell szűrni a felesleges folyamatokat, át kell nézni a belső kommunikáció hatékonyságát, a folyamatokban résztvevőket, a hierarchia kialakítását. Könnyen előfordulhat, hogy egyes tevékenységeket teljesen le kell cserélni, átalakítani, optimalizálni vagy éppen teljesen újakat kialakítani.

Tervezés, tesztelés, bevezetés, monitorozás

Négy olyan tevékenység, amire az új folyamatok esetében szükség van. A modern technológiák alkalmazása elengedhetetlen, szükség van ERP, CRM és dokumentumkezelő rendszerekre is. A legjobbaktól nem szégyen tanulni, így a benchmarking módszertan használatával a piacvezetők üzleti folyamatait is megismerhetjük.

Az új folyamatokat szükséges tesztelni is, hogy azonosítsuk az esetleges felmerülő potenciális problémákat, valamint meg kell győződni arról, hogy valóban hasznosak. A következő lépés a bevezetés, amikor már éles körülmények között alkalmazzuk. Ehhez elengedhetetlen az alkalmazottak megfelelő oktatása, valamint a szükséges technológiai változtatás.

Végül, de nem utolsó sorban nem szabad megfeledkezni a monitorozásról sem, amely során folyamatosan figyelemmel kísérjük a bevezetett új folyamatokat, hogy valóban mérni tudjuk a vállalati hatékonyságot. 

A BPR számtalan cégnek jelenthet hatalmas segítséget, amivel rövid, közép és hosszú távon is csak jól járhat, mivel sokkal hatékonyabb működésre tehet szert.

 

  • 2024.06.03Projektmenedzsment képzés A KÉPZÉS CÉLJA: A projektmenedzsment elméletének és gyakorlatának megismertetése a résztvevőkkel. A projektmenedzsment módszereinek begyakorlása példákon és esettanulmányokon keresztül. A résztvevők projektvezetési képességének fejlesztése és felkészítésük projektek önálló, sikeres lebonyolítására. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.05Pénzügyi kimutatások elemzése A képzés során a résztvevők megismerik és elsajátítják a beszámoló elemzés eszközeit és technikáit, képessé válnak egy vállalat vagyoni, pénzügyi és jövedelmi helyzetének komplex megítélésére a nyilvánosan elérhető pénzügyi beszámolók alapján. Betekintést kapnak a vállalati beszámolók megértéséhez elengedhetetlen iparági elemzés eszközrendszerébe és technikáiba.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.10Szakemberből vezető A szerepváltás nézőpontváltással is jár, nem csak névjegykártyád változott meg. Ha szakemberből lettél vezető érdemes feltenned a kérdéseket: Mi a feladatom? Miért vagyok felelős? Mi változott? Ez a képzés abban segít, hogy tisztábban tudd megfogalmazni és megérteni a saját vezetői szerepedet, az ezzel kapcsolatos változásokat és elvárásokat.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.13Tudatos delegálás - vezetői tréning Programunk két fontos vezetői készség fejlesztésére irányul. Az egyik a tudatos delegálás, mint elengedhetetlen vezetői időfelszabadító, munkatárs-fejlesztő készség, a másik az ehhez szükséges asszertív kommunikáció, amely ezt a folyamatot segíti.info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Súlyos üzemi baleset történt Sárszentmihályon

Egyelőre nem lehet tudni, hogy emberi mulasztás vagy műszaki hiba miatt történt a baleset. Teljes cikk

Felmérés: nem olyan elkötelezettek a dolgozók, mint a vezetők gondolják

A kutatásban megkérdezett dolgozók kevesebb mint fele számolt be arról, hogy teljes mértékben elkötelezett jelenlegi munkahelye mellett. Teljes cikk

Új képzési központot létesített a Siemens Energy Budapesten

Különös jelentősége van a Siemens Energy beruházási programjának, amelynek keretében a vállalat új üzemcsarnokot épített, képzési központot... Teljes cikk