Megjelent: 4 napja

3 egyszerű tipp, hogy jól sikerüljön a bemutatkozás!

Sokan félnek a bemutatkozástól, legyen szó egy meetingről a tárgyalóban vagy egy online megbeszélésről. Andrea Wojnicki kommunikációs tréner egy praktikus szabályrendszert dolgozott ki, melynek köszönhetően személyesen és az online térben magabiztosan mutatkozhatunk be ügyfeleinknek, leendő munkatársainknak.

images

Előfordul, hogy egy bemutatkozáskor nem tudunk mit mondani, esetleg épp valami nagyon fontosat felejtünk el megemlíteni magunkról, vagy ami még rosszabb, túl sokat beszélünk magunkról. Majd rájövünk, hogy nem is figyelünk arra, amit a többi résztvevő mond, és a nevüket is elfelejtettük. A bemutatkozással járó stressz gyakori jelenség. Mindenki minket figyel és könnyen elronthatjuk, pedig egy jó bemutatkozással személyes márkánkat is könnyen erősíthetjük.

Jelen, múlt és jövő

Az Andrea Wojnicki által használt szabályrendszer három részből áll, és a segítségével nem kell azon törpengnünk, hogy mit mondjunk magunkról.

Jelen

Kezdjük egy jelen idejű kijelentéssel a bemutatkozást:

„Szia, Ági vagyok, szoftvermérnök. Jelenleg az ügyfélélmény optimalizálásán dolgozom.”

„Örülök, hogy megismerhetlek titeket. Ádám vagyok és én vagyok a kreatív igazgató. A budapesti irodában dolgozom.”

Természetesen a helyzettől és a közönségtől is függ, hogy mit osztunk meg magunkról. Ha nem tudjuk, mit mondjunk magunkról, a név és a pozíció remek kiindulópont. Ha van lehetőség a részletezésre, más információkat is megoszthatunk, például egy aktuális projektet, a szakterületünket vagy azt, hogy hol dolgozunk.

Múlt

A bemutatkozásunk második része a múlt idő. Itt két-három olyan pontot tehetünk hozzá, amelyekből az emberek releváns részleteket tudhatnak meg hátterünkről. Ez egyben a hitelesség megteremtésének lehetősége is. Vegyük figyelembe végzettségünket, korábbi projektjeinket, munkahelyeinket és eredményeinket.

„Szakterületem az informatika. Mielőtt csatlakoztam ehhez a csapathoz, adatokkal dolgoztam”

„Nyolc éve dolgozom a cégnél. Legutóbb az Alpha Financial ügyfélnek dolgoztam, ahol a tavalyi kampányunkkal Webby-díjat nyertünk”

Jövő

A szabályrendszer harmadik és egyben utolsó része a jövőre irányul. Ez lehetőség arra, hogy lelkesedést mutassunk az előttünk álló feladatok, projektek iránt. Ha állásinterjún vagyunk, kifejthetjük lelkesedésünket a cégnél kínálkozó lehetőségekről. Ha egy megbeszélésen vagyunk, megoszthatjuk érdeklődésünket a megbeszélés témája iránt. Ha egy új csapattal egy projektet indítunk, beszélhetünk arról, hogy mennyire izgatottak vagyunk, vagy megoszthatjuk a projekttel kapcsolatos céljainkat.

„Örülök, hogy itt lehetek. Ez a projekt fontos lehetőség mindannyiunk számára”

„Izgatottan várom, hogy együtt dolgozhassak önökkel ügyfeleink legnagyobb kihívásainak megoldásán!”

Andrea Wojnicki szerint a módszerrel azoknak a feladatát is megkönnyíthetjük, akik utánunk mutatkoznak be, hiszen pozitív gondolatokkal fejeztük be mondandónkat.

 

hbr.org

fotó: unsplash

  • 2022.08.29Mit tegyél, hogy tőled vásároljanak? Értékesítése mindig szükség van; nem csak akkor, ha a cégnek jól megy, de akkor is, amikor nehéz időszak következik. Részletek Jegyek
  • 2022.09.28 recruiTECH BLUE Kékgalléros foglalkoztatók, termelő logisztikai vállalatok = recruiTECH BLUE konferencia, ahol újra a fizikai toborzáson lesz a hangsúly. Harmadik országbeliek foglalkoztatása, szállásoltatás, online toborzás, outsourcing és még számos aktuális téma! Részletek Jegyek
  • 2022.10.05Tréning Kerekasztal Konferencia 2022. Folytonos változások, aggodalom, stressz, hybrid működés, motivációvesztés, soha nem látott fluktuáció - napjainkban számos már korábban is tapasztalt és rengeteg új kihívással küzdenek a cégvezetők, HR és képzési szakemberek. Az idei Tréning Kerekasztal konferencia több évtizedes hagyományt követve az aktuális szervezeti és HR kihívásokra ad válaszokat és bemutatja a magyar piac vezető tréningcégeinek legújabb fejlesztéseit és tapasztalatait. Részletek Jegyek
  • 2022.11.09Új EU-s irányelvek a Munka Törvénykönyvében Jelentős munkaügyi adminisztratív feladat ősz elején - két irányelv átültetésével módosul a munka törvénykönyve. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter

Facebook