Megjelent: 6 éve

A hatékony hallgatás öt alapeleme

A hallgatás az egyik legalábecsültebb és legkevésbé értékelt vezetői képesség. Sok vezető abszolút nem fordít szándékolt figyelmet arra, hogy milyen módon hallgatja meg az embereit. Feltételezik, hogy ez "megtörténik". Úgy értem, de tényleg, helyes ez így? Vannak füleid... a másik ember beszél... te hallgatod... és azt feleled, amit mondani akarsz, mert az általában egyébként is fontosabb, mint a másik mondanivalója, ugye? Helytelen.

Hatékony hallgatóságnak lenni a leggyorsabb módja annak, hogy az embereiddel bizalmas viszonyt építs ki. Az emberek azokban a vezetőkben bíznak, akik időt szánnak arra, hogy meghallgassák az ötleteiket és megértsék az aggodalmaikat. Ez a legjobb lehetőség arra is, hogy megtudd, mi történik a cégen belül és befolyásoljad a csapattagjaid tevékenységét. Anélkül, hogy kérdeznél és meghallanád a válaszokat, nem tudhatod, hogy mi zajlik a frontvonalon. Nem véletlenszerűen lesz valaki jó hallgatóság. Időt és erőfeszítést igényel hatékonyan hallgatni, és ahhoz, hogy kiváló hallgató legyél, gyakorolnod kell az alábbi öt alapelemet.

A hatékony hallgatás öt alapeleme

1. A nem-verbális viselkedés figyelése

A nem-verbális viselkedés üzenheti a beszélőnek, hogy érdeklődő vagy és felfogod azt, ami elhangzik, vagy nem érdekel és inkább valahol máshol lennél. Mosolyogsz és megértően bólogatsz, vagy ásítozol, egykedvű arcot vágsz és mereven nézel. Előredőlsz a beszélgetés során, hogy kimutasd, hogy leköt, vagy összekulcsolt karokkal hátradőlsz, védelmi pozícióba helyezkedve? A testbeszédednek azt kell kommunikálnia, hogy "Mondd, érdekel, hallgatlak."

2. Kérdezés

A legjobb vezetők kérdeznek. Egy csomót. De nem minden kérdés egyforma és más-más kérdések más-más célt szolgálnak. A nyitott végű kérdések arra ösztönzik a beszélőt, hogy több információt osszanak meg és mélyebben belemenjenek a beszélgetésbe. A tisztázó kérdések segítenek megérteni a megosztott információ teljes kontextusát, míg az ösztönző kérdések abban segítenek a beszélőnek, hogy mélyebben reflektáljanak a gondolataikra. A zárt végű kérdések lehetővé teszik, hogy korlátozd a beszélgetést vagy konkrét információt kapj, a vezető kérdések segítségével pedig be tudod fejezni a beszélgetést.

3. Érzések visszatükrözése

Az érzések visszatükrözése az a képesség, amikor a beszélő érzéseit megragadva, azokat ítélet nélkül fogalmazzuk újra. Ez azt mutatja a beszélő felé, hogy tisztában vagy az elhangzottak mögötti érzelmekkel. Olyan kifejezések használata, mint az "Úgy tűnik, hogy nagyon csalódott, mérges, szomorú, stb. vagy" vagy "Érzem a nyugtalanságod, szorongásod, büszkeséged, stb." azt jelzi, hogy együtt érzel a beszélővel, ami képessé teszi őt arra, hogy bízzon benned és így több információt osszon meg veled.

4. Parafrazálás

A parafrazálás azt mutatja, hogy meghallottad és megértetted a megosztottakat. A parafrazálás alapjai magukban foglalják a kulcsmondatok, vagy szókapcsolatok megismétlését, a beszélő rövidebb beszédaktusainak követését, az értő figyelést és az empátia kimutatását. Nem kell robot módjára szóról-szóra megismételni azt, amit a beszélő mondott, kiforgatni a beszélő szavait, vagy előre megítélni a helyzetet.

5. Összefoglalás

Az összefoglalás a beszélő által hosszabb idő alatt elmondottak tömör összegzésének a képessége. A pontos szavak nem annyira fontosak, mint a főbb gondolatok, érzések, cselekedetek, amik megosztásra kerültek. Segíthet, ha jegyzetelünk, a beszélgetés során időről-időre összefoglaljuk a hallottakat és követjük a beszélő által megosztottak sorrendjét és az információk sorozatát. Ne viselkedj papagájként, pontosan megismételve a hallottakat és ne fűzd hozzá az összefoglalóhoz a saját következtetéseidet.

Úgy tűnik nem kell nagy ész ezeknek az alapelemeknek a használatához, de az igazság az, hogy a legtöbb vezető ezeket nem alkalmazza túl jól, vagy egyáltalán nem alkalmazza őket. A vezetőknek úgy kellene folyamatosan gyakorolnia a hallgatás alapelemeit, ahogy egy profi atléta folyamatosan gyakorolja a sportága alapelemeit.

Az eredeti angol verzió megtekinthető itt.

Fordította: Járfás Ágnes
Businesscoach hírlevel
  • 2021.06.14DEKRA Felnőttképzési konferencia A globális képzési piac meghatározó szereplőjeként fontos számunkra, hogy ügyfeleink képzéseinek tervezéséhez és megszervezéséhez a lehető legtöbb támogatást adhassuk. A 2021. január 1-től hatályos, az OKJ-t felváltó új képzési rendszerrel életbelépő új folyamatok minden munkáltatót érintenek, akik munkavállalóik részére képzéseket szerveznek. Hogy segítsük az eligazodást, illetve iránymutatást nyújthassunk az új képzési rendszerrel kapcsolatban, INGYENES webkonferenciát tartunk a témában. Részletek Jegyek
  • 2021.06.19Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. Részletek Jegyek
  • 2021.06.23Visszatérés az irodába, de hogyan? Visszacsöppenni az irodai forgatagba kihívásokkal teli feladat, tudatosan megtervezett lépések mentén azonban viszonylag zökkenőmentessé tehetjük a folyamatot. Részletek Jegyek
  • 2021.06.28Minőségellenőr képzés A minőségellenőrök felkészítése a minőségellenőrzési és fejlesztési tevékenységek eredményes elvégzésére. A minőségellenőrzéshez szükséges alapvető ismeretek és módszerek készségszintű elsajátítása, a résztvevők minőségirányítási kompetenciájának fejlesztése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter