kapubanner for mobile
Szerző: HR Portal
Megjelent: 1 éve

Emberközpontú szervezet, emberközpontú vezetés

A vállalatoknak ma már nem csak lehetősége, hanem kötelessége a törődés, az emberközpontúság, jelenti ki Márton Mónika, a Legacy ügyvezetője, senoir tanácsadója, trénere. Úgy látja, a szervezeteknek felelősséget kell vállalniuk, mert csak így működhetnek fenntarthatóan. Mit jelent a törődés, az együttérzés, az emberközpontúság a 21. században, szervezeti kontextusban? Mit jelent a vezetői paradigmában? Minderről bővebben is szó lesz az októberi Tréning Kerekasztal Konferencián.

Márton Mónika, Legacy-

Mitől vált aktuálissá ez a téma?

Szervezetfejlesztőként, trénerként sosem volt kérdés, hogy a fenntartható, eredményes, megtartó és bevonzó szervezet emberközpontú, és ezt a ledirektebb formában a vezetők működése tudja biztosítani. 

A téma tehát nem új, a téma örökzöld, most azonban különösen fontos, hogy a fókuszunkban legyen.

Olyan gazdasági, társadalmi, környezeti változásokat élünk meg, ami fokozott nyomással nehezedik az emberekre. Stresszel, szorongással, bizonytalansággal élik a mindennapjaikat. Egy törődő, emberközpontú szervezet és vezetői csapat nem lesz megoldás a külső körülményekre, de arra igen, hogy az emberek mennyire lesznek reziliensek, stabilak a turbulencia ellenére. 

Milyen lehetőségei vannak a szervezeteknek a törődésre, az emberközpontúságra?

Rögtön itt az elején a lehetőség szót cserélném le, kötelességre. Azzal együtt, hogy minden fejlesztési programunkban nagyon hangsúlyozzuk, és az embereket támogatjuk abban, hogy vállaljanak felelősséget a saját mentális, lelki és fizikai egészségükért, nos ezzel együtt szerintem a szervezetnek már nem a lehetőségeket kell keresni, hanem komoly felelősséget kell vállalniuk. Ez a fenntarthatóság egyik záloga. Ugyan akkor van az egészben egy nagy és nem egyszerűen áthidalható dilemma.

Jöjjön el a 2022-es Tréning Kerekasztal Konferenciára, 2022. október 5-én, az Anantara New York Palace Budapest Hotelbe!

A konferencia, több évtizedes hagyományt követve, az aktuális szervezeti és HR kihívásokra ad válaszokat és bemutatja a magyar piac vezető tréningcégeinek legújabb fejlesztéseit és tapasztalatait. Válaszok a folyamatos változásra, stresszre, fluktuációra és a hibrid működésre. 

Izgalmas előadások és tartalmas workshopok egész nap. 500+ év szervezetfejlesztési tapasztalat egy helyen. Nyeremények 1 millió Ft értékben. A program üzleti vezetőknek, cégvezetőknek, HR vezetőknek, HR Business Partnereknek és vállalati képzési és fejlesztési szakembereknek szól.

Jelentkezzen most! További részleteket itt talál.

Mi az?

Hogy miközben a vezetőkön is ott a nyomás, ők is érzik a kedvezőtlen hatásokat, most kellene valami olyat csinálniuk, amihez tőlük is sok kapacitásra van szükség. 

Az elvárások nem csökkentek annak ellenére, hogy nehezített pályán játszunk, és ebben a helyzetben kell nekik úgy vezetni, hogy nem a présen szorítanak még egyet, nem a direktív eszközeiket erősítik fel, hanem együttérzésen, törődésen, és pozitív pszichológiai megközelítésen alapuló vezetési stílust alkalmaznak, miközben sok esetben ők is törődésre szorulnak. 

Mi az, amiről ennek kapcsán fontos beszélnünk?

Fontos arról beszélnünk, hogy mit jelent a törődés, az együttérzés, az emberközpontúság a 21. században, szervezeti kontextusban. Mit jelent, mint a szervezeti kultúra fontos eleme, és mit jelent, mint vezetési paradigma.

Tennünk kell ezt azért, hogy a vállalatok hozzájáruljanak ahhoz, hogy a munkatársakban megszilárduljon az a belső stabilitás, ami fenntarthatóvá teszi a személyes és szervezeti működést.

Jelentkezés és a program további részletei: https://www.hrportal.hu/trening-kerekasztal-2022/

  • 2023.12.07IV. euChance KLUB Negyedik alkalommal és idén utoljára gyűlik össze az euChance Klub! Az izgalmas témák mellett értékeljük majd a Klub első évét is: sikerek és megoldásra váró feladatok számba vétele és a következő év tervezése.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2023.12.31Készüljön fel a külföldön való jelenlétre a Global Mobility modullal! A külföldi üzleti jelenlét komoly versenyelőnyt kínál, ám egyúttal számos jogi kérdést is felvet. Ha a szervezet nincs tisztában a hatályos jogi háttérrel (pl. nemzetközi közjog, közösségi jog, társasági jog, munkajog, adójog, társadalombiztosítási jog, idegenrendészeti jog), akkor számos probléma, kockázati tényező merülhet fel. Az alap szintű modul tartalmazza a szükséges jogi szabályokat, folyamatábrákat (pl. Közvetlen befektetési lehetőségek, Tartózkodási, letelepedési és munkavállalási közjogi szabályok, Munkajogi szabályok, Adózási szabályok). A plusz szint egy online kurzussal egészül ki.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Milyen trendekkel kell számolnia egy jövőbiztos vezetőnek?

A mai világ ingatag és bizonytalan, ugyanakkor összetett és kétértelmű környezetet teremt. Az ebben való túléléshez olyan vezetői készségekre... Teljes cikk

Hogyan célozzunk jól a vezetés- és tehetségfejlesztésben?

A vezetői minőség hatása a cégek eredményeire nyilvánvaló, így az is, hogy költünk a vezetők fejlesztésére és az utánpótlásra is. A kérdés... Teljes cikk

Digitális szemléletű, piacképes HR-végzettséget nyújtanak a Kodolányi-NEXON online szakirányú képzései

Az évek óta nagy sikerrel zajló Személyügyi üzleti szervező szakirányú továbbképzési szak mellett 2023 szeptemberében is elindul a tavaly... Teljes cikk