Szerző: Paraszt Imre
Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 12 éve

Jócskán megtérül a fogyatékkal élők foglalkoztatása

A Salva Vita alapítvány már 1993 óta igyekszik a fogyatékkal élőket bekapcsolni a munkaerőpiac vérkeringésébe, hogy az önállósodással, anyagi függetlenséggel beléphessenek a "felnőttek világába", megszerezve ezzel környezetük, illetve végső soron a társadalom megbecsülését. Ennek érdekében az alapítvány két programot indított útjára: a saját fejlesztésű Munkahelyi Gyakorlat programot, illetve a Támogatott Foglalkoztatás szolgáltatást.

Előbbi a speciális szakiskolába járó tanulóknak, továbbá a családban, illetve intézményben élő, inaktív értelmi sérült felnőtteknek biztosít lehetőséget arra, hogy heti egy-két alkalommal kipróbálják magukat éles munkahelyzetben. A kezdeti súrlódások elkerülése végett a rendszerint két főből álló "gyakornoksereggel" minden alkalommal egy kísérő tart, hogy egyfajta közvetítői szerepben átsegítsen a különböző kommunikációs problémákon, illetőleg megkönnyítse a mielőbbi beilleszkedést. A fogyatékkal élők így a program végére számos munkatípust és munkatársat megismernek, minek köszönhetően jelentősen fejlődnek tájékozódási, és kommunikációs készségeik - arról nem is beszélve, hogy a különböző szervezeti kultúrákat megtapasztalva megtanulják elfogadni a munkahelyi elvárásokat. A Munkahelyi Gyakorlat természetesen a munkáltatók számára is pozitív hozadékkal jár, általa ugyanis munkavégzés közben ismerhetik meg az értelmi sérült embereket, képességeiket, és a bennük rejlő lehetőségeket, így a későbbiekben sokkal tájékozottabban hozhatnak döntést a fogyatékkal élő emberek foglalkoztatásáról.

A Támogatott Foglalkoztatás program még ennél is továbbmegy: nem csupán munkapróbákra biztosít lehetőséget az értelmi sérülteknek, hanem tényleges munkaviszonyt igyekszik létesíttetni a munkáltatóval. Ehhez a Salva Vita Alapítvány minden támogató tevékenységet elvégez, kezdve a munkahely-feltárástól az egyének felkészítésén keresztül egészen a munkahely-megtartás támogatásáig. A személyre szabott munkaerő-közvetítésnek köszönhetően a dolgozók átlagosan 25 hónapot töltenek el egy munkahelyen, ami kiválóan jelzi, hogy minden rájuk bízott feladatot képesek ellátni.

Mindenkinek megéri

Tulajdonképpen ez már önmagában is sugallja azt, hogy megéri foglalkoztatni a fogyatékkal élőket, de az észak-ír független tanácsadó, a Lodestar most pénzügyi mutatókkal is alátámasztotta ezt. A Salva Vita Alapítványt górcső alá vevő vizsgálat a nemzetközi téren évtizedek óta alkalmazott pénzügyi elemző módszerrel, a ROI-nak (Return on Investment) egy átdolgozott változatával az SROI-val történt (Social Return on Investment), amely a gazdasági teljesítményen túl a társadalmi hasznokat is képes összevetni a befektetett összeggel. Az eredmény több mint megdöbbentő: a vizsgált időtartam alatt a tevékenységbe fektetett minden 1 forint a rákövetkező öt évben 4,77 forint megtérülést jelent a gazdaságnak.

Az, hogy az SVA erőfeszítései nemcsak lelkünket, hanem zsebünket is képesek meghatni, azért is fontos, mert a Szociális és Munkaügyi Minisztérium korábban ugyan bizalmat szavazott a programnak, de túlságosan költségesnek találta azt. A fenti eredmények láttán remélhetőleg kapva-kap majd az alkalmon, s állami szinten is hasznosítja a Salva Vita Alapítvány tapasztalatait.

Elvégre hazánkban körülbelül 570 ezer ember él valamilyen fogyatékkal, s ők nemcsak hogy dolgozni tudnak, de kifejezetten szeretnének is hasznos tagjaivá válni a társadalomnak. A munka által valósággal kinyílik előttük a világ, s mivel mindenkor kötelességtudóan végzik munkájukat, a vállalat számára is előnyös a foglalkoztatásuk.

"Megbízhatóságuk, erkölcsi normájuk példaértékű lehet. Nem lopnak, nem dézsmálnak, nem sumákolnak, nem csalnak, kidolgozzák az idejüket, örülnek, ha dolgozhatnak. Nem hőbörögnek. És elvégzik a munkát." - Dobák András, a Tesco országos HR igazgatója.

"Üzletileg a marketing része előnyös: ezt külön mi nem reklámozzuk kifelé, de ha például rendezvényeken ezt elmondjuk, akkor a cég image-e biztos, hogy javul. Mindez azt is befolyásolja, hogy pályázik-e valaki hozzánk vagy sem. Volt, aki emiatt jelentkezett éppen hozzánk." - Sélei Annamária, a DM személyzeti vezetője.

Paraszt Imre, HR Portal
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
A hazai vállalkozásokra nem jellemző az időszakos leállás

Ha mégis beiktatnak egy kis szünetet, az jellemzően maximum egy hétig tart, és többnyire az egész céget érinti. A leállás időszaka összefügghet a... Teljes cikk

Munkaerő-piaci alternatívák kistelepülésen élőknek

Kistelepülésen élni vagy egy választás következménye, vagy oda születtünk. Nagyvárosból sokan költöznek vidékre teljes életmódváltással, de... Teljes cikk

Évi 358 milliárd eurójába kerül a közép- és kelet-európai vállalkozásoknak a munkaerőhiány

A megkérdezett cégek negyedének a szakképzett munkaerő hiánya évente több mint 5%-os bevételkiesést jelent. Teljes cikk