kapubanner for mobile
Szerző: HR Portal
Megjelent: 1 éve

A 20 legbefolyásosabb magyar HR vezető: Bajor László, a Flex regionális HR igazgatója

"A HR szakmában erősíteni kell az üzleti szemlélelet. A HR csak így tud hidat építeni a munkavállalói elégedettség és a pénzügyi tervek, eredmények között" - vallja Bajor László, aki portálunk júniusban megjelent, “A 20 legbefolyásosabb magyar HR vezető” listáján is szerepel. A Flexnél eredmény- és ember fókuszú szervezetet alakított ki csapatával, sokszínű munkahelyet hozott létre, amelyben több kultúra találkozik.

Bajor László, Flex-

A HR Portál június 13-án közölte több hónapos kutatási eredménye alapján összeállt, Magyarországon ebben a témában még nem publikált listáját. 20 szempont alapján, számos iparági szakértő és a szakportál 19 éves tapasztalata alapján összeállította a 20 legbefolyásosabb magyar HR vezető toplistáját. (A névsorról és a módszertanról bővebben a cikkben.)

25 éve van a szakmában, pályáját a MOL-nál kezdte, majd a Rábánál és az Unicredit Banknál folytatta. 2008 óta dolgozik a Flexnél (korábban Flextronics). A világszerte 170 000, Magyarországon közel 11 000 munkavállalót foglalkoztató multinacionális elektronikai gyártó cég HR vezetője és regionális HR business partnere. A Flex Magyarországon hét városban működik, a top 10 magyarországi foglalkoztató egyike, több mint 70 ügyfelet szolgál ki az autóipari szegmenstől a gyógyszeriparig. Zala, Vas és Somogy megyék egyik legnagyobb munkaadója, jelentős hatása van a nyugati megyék munkaerőpiacára. Bajor László üzleti típusú HR vezető, stratégiai döntési kompetenciákkal, mintegy hatvanfős csapatot vezet. Az utóbbi években újraszervezve a személyzeti osztály működését, reagálva a változó üzleti és munkaerőpiaci kihívásokra, HR business partneri rendszert hozott létre, központi HR csapatokat alakított ki, amely minőségi HR szolgáltatást nyújtanak a telephelyeknek.

Mire különösen büszke mostani cégénél HR vezetőként?

A Flex a környezeti és a gazdasági változásokhoz rugalmasan alkalmazkodó, stabil bővülő vállalat Magyarországon, amelyben a HR kulcsszerepet játszik. Sikerült olyan HR szervezetet felépíteni, amely az üzlettel együttműködve támogatja a növekedést, hidat épít a pénzügyi érdekek és a munkavállalói elégedettség közé.

Büszke vagyok arra is, hogy befogadó és sokszínű szervezeti kultúrát építettünk ki. A Nők a vezetésben projekt keretében számos olyan előremutató kezdeményezés valósult meg, amelynek fókuszában a nők karrierjének elősegítése, támogatása van. Az elsők között kezdtük több mint hat évvel ezelőtt az ukrajnai és a szerbiai vendégmunkások toborzását. Az utóbbi hetekben pedig 200 fülöp-szigeteki munkavállaló kezdett a cégünknél.

Milyen vezetőnek tartja magát? Milyen értékek mentén dolgozik?

Határozott, eredményorientált és innovatív vezetőnek gondolom magam, aki új, a növekedést támogató megoldásokat szállít az üzlet számára. Csapatban gondolkodom, amelynek fejlesztése egy folyamatos tevekénység –   megtalálva az egyéni erősségekhez leginkább illeszkedő szerepeket.

Milyen tervei vannak cégénél HR vezetőként a következő hónapokra?

A vállalati kultúra fejlesztése keretében, reagálva az elmúlt években bekövetkezett jelentős változásokra, olyan vezetési stílust erősitünk meg, amelynek középpontjában az ember áll, az eredmény pedig fontosabb a ledolgozott munkaórák számánál.

Mi az, amiben a HR szakmának változnia kellene? Mely területre kellene jobban koncentrálni?

Általánosságban elmondható, hogy tovább kell erősíteni a HR-ben az üzleti szemlélet. Csak így tudjuk a már említett hidat felépíteni a munkavállalói elégedettség és a pénzügyi tervek, eredmények között.

Mi volt a legmeglepőbb/ legnagyobb hatású/ emlékezetes visszajelzés, amit kapott akár munkavállalótól, kollégától vagy vezetőtől?

Talán az, amikor a versenytársaktól, tanácsadóktól vagy kollégáimtól azt hallom, hogy mennyire stabil, professzionális és elkötelezett HR csapatot alakítottunk ki. 14 éve vagyok itt HR vezető, hosszú távon szeretek építkezni, hogy előremutató munkahelyet hozzunk létre.

Eddig megjelent interjúink a 20 legbefolyásosabb magyar HR vezető listáról:

  • 2023.12.31Készüljön fel a külföldön való jelenlétre a Global Mobility modullal! A külföldi üzleti jelenlét komoly versenyelőnyt kínál, ám egyúttal számos jogi kérdést is felvet. Ha a szervezet nincs tisztában a hatályos jogi háttérrel (pl. nemzetközi közjog, közösségi jog, társasági jog, munkajog, adójog, társadalombiztosítási jog, idegenrendészeti jog), akkor számos probléma, kockázati tényező merülhet fel. Az alap szintű modul tartalmazza a szükséges jogi szabályokat, folyamatábrákat (pl. Közvetlen befektetési lehetőségek, Tartózkodási, letelepedési és munkavállalási közjogi szabályok, Munkajogi szabályok, Adózási szabályok). A plusz szint egy online kurzussal egészül ki.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.26Műegyetemi Állásbörze A Műegyetemi Állásbörze Budapest legnagyobb és legrangosabb álláskereső rendezvénye. 1995 óta képez hidat a munkaadók és potenciális munkavállalóik között. Rendezvényről rendezvényre több újítással, színesebb programokkal, felméréssel és számos csatornával is találkozhatnak az érdeklődők.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek