Megjelent: 5 éve

Készülhetünk az oktatás modernizálására

Második alkalommal tartotta éves konferenciáját Budapesten a Kelet-közép-európai Menedzsmentfejlesztési Szövetség (CEEMAN), amely ezúttal az oktatást átalakító technológiai fejlesztésekre helyezte a hangsúlyt. A szakértők szerint hamarosan minden területen nagy változás várható, amely segít majd a hatékonyabb tanításban és tanulásban.

images

A nemzetközi konferencia sajtótájékoztatóját dr. Deli-Gray Zsuzsa, az ESSCA Magyarország Alapítvány igazgatója nyitotta meg az esemény jelentőségét méltatva. Az 1993-ban alapított CEEMAN utoljára 15 évvel ezelőtt tartotta konferenciáját a magyar fővárosban. Az esemény igen népszerű nemcsak a szakértői előadások és a panelbeszélgetések miatt, de azért is, mert a szakembereknek remek lehetőséget kínál az információcserére és a hálózatépítésre. Idén 35 országból érkeztek rektorok és igazgatók Budapestre több mint 150 üzleti iskola és egyetem képviseletében, hogy megvitassák, milyen hatással van és lehet a modern technológia az üzleti életre és az oktatásra.

A technológia megkerülhetetlenné vált

A sajtótájékoztatón dr. Danica Purg, a CEEMAN elnöke és egyben alapítója arról beszélt, miért különleges az idei témaválasztás. Mint az elnök asszony kifejtette, általában a vezetői készségekkel, ezek fejlesztésének kérdéseivel foglalkoznak, látják azonban, hogy az elmúlt években a technológiai tényező milyen nagy jelentőségre tett szert az oktatásban. Ezért döntöttek úgy, hogy kiszélesítik a konferencia témáját, és nemcsak arról beszélnek majd, hogy milyen hatással van a technológia a régióra, de arról is, hogyan lehet azt felhasználni a menedzsment-oktatásban.

Dr. Catherine Leblanc, az ESSCA School of Management főigazgatója és az ESSCA Magyarország Alapítvány elnöke elmondta, hogy az elmúlt években számos új módszert próbáltak ki. A hagyományos felállás helyett például, melyben az oktató egyedül áll a tanulók előtt, kerekasztalokat alakítottak ki, ahol mindenki előtt számítógép van, és a diákok együtt tudnak dolgozni,így téve hatékonyabbá az oktatást. Felismerték azt is, hogy az oktatók és a diákok élet- és munkaritmusa között jelentős különbségek vannak, a diákok sokszor inkább éjszaka dolgoznak, ezért teremtették meg a távoli, nem helyhez kötött tanulás lehetőségét. Az e-learning segítségével az oktatókkal bárhonnan és bármikor kapcsolatot teremthetnek a tanulók. "Az ESSCA School of Management elkötelezett az új technológiai megoldások folyamatos fejlesztése mellett, mellyel nem pusztán az oktatás színvonalát tudjuk tovább javítani, de a tanulók gondolkodásmódját és munkáját is hatékonyabb, differenciáltabb dimenziók felé terelhetjük" - mondta el a főigazgató.

Dr. Arshad Ahmad, a McMaster University elnökhelyettese arról beszélt, hogy elsősorban a pedagógia, és nem a technológia oldaláról kell a témakört megközelíteni. Szerinte téves az a feltevés, hogy az akadémikusok, az oktatók lassabban reagálnának a változásokra, és hogy jellemzően konzervatívak. Az oktatásnak ma már szerves része a fejlődő technológia, elsősorban a diákok igényei miatt, Magyarország előtt pedig ezek bevezetése tekintetében hatalmas lehetőségek állnak, hiszen az országban még nem történtek korábban jelentősebb befektetések, amelyek a technológia bevezetését célozták az oktatásban.

Gond van a versenyképességgel

Dr. Török Ádám, az MTA főtitkára arra a kérdésre válaszolva, hogyan látja az oktatás helyzetét, elmondta, Magyarországnak az elmúlt században jó híre volt magas színvonalú oktatási intézményei miatt, amelyek számos Nobel-díjas kutatót adtak az országnak. E kutatók nagy része azonban nem hazánkban kamatoztatta tehetségét, a tengerentúlra vagy Nyugat-Európába ment, a magyarországi oktatás színvonala pedig romlásnak indult.

Török Ádám kiemelte, számos szerkezeti átalakítás történt az elmúlt években az alapfokú oktatás területén, ám ezek egy része máig vitatott. Megjegyezte továbbá, hogy a felsőoktatási intézmények teljesítményével, a magyar felsőoktatás versenyképességével komoly gondok vannak. A főtitkár szerint ez két alapvető problémára vezethető vissza: a felsőoktatási intézményekbe felvett tanulók gyengülő teljesítményére, illetve a forráselvonásokra. Ezért a magyar felsőoktatás régión belüli vezető szerepe lassan kérdésessé válik. Török Ádám szerint elsőrendű cél a felsőoktatás versenyképességének javítása, hiszen ez komolyan hozzájárulhat az ország gazdaságának versenyképességéhez is.

Küszöbön áll a változás

Megkérdeztük Danica Purgot arról, milyen technológiákkal foglalkoznak, amelyeket bevonhatnak az oktatásba. "Rengeteg fajta technológiát használunk, hogy érdekesebbé tegyük a menedzsmentoktatást. Azt akarjuk, hogy az oktatásnak komoly hatása legyen, és ha valami olyat tudunk használni, ami megérinti a tanulót, hatékonyabbak lehetünk. Aki zenét hallgat, és megtanulja értő módon hallgatni, jobban tud figyelni más területeken, így a menedzsmentben is. Itt ezen a konferencián elsősorban az innovációra koncentrálunk és arra, hogyan használhatjuk a technológiát a marketingben és a tanításban is" - válaszolta az elnökasszony az Edupressnek.

Danica Purg azt is elmondta, elsősorban azért merült fel például az online kurzusok ötlete, mert rengeteg nemzetközi tanulójuk van, akik Afrikából, Amerikából vagy éppen Oroszországból érkeznek. Az e-learning által nekik kevesebbet kell utazniuk, és a tanulás mellett zavartalanul tudnak dolgozni. Vannak azonban olyan területek, ahol ez nem működne, a vezetői készségeket például Danica Purg szerint nem lehet online oktatni, az megkívánja a személyes jelenlétet.

Kíváncsiak voltunk arra is, várnak-e nagyobb átalakulást a közeljövőben, mivel a konferencia mottója nemcsak azt a kérdést teszi fel, hogyan, de azt is, hogy mikor változtatják meg az oktatást az új technológiák. "Igen, a változás a küszöbön áll, minden területen. 27 éve vezetem az iskolát, és úgy gondoltam, engem nem fog ez megérinteni, de ma már én is látom, milyen előnyei vannak. Ám a hangsúlynak nem ezen kell lennie, hanem azon, hogy a technológia kiegészítse az oktatást" - felelte a CEEMAN vezetője.

Danica Purg arról is beszélt, milyen fontos az intézmények közötti együttműködés. Elmondása szerint amikor a CEEMAN-t megalapította, még mindenki Amerikára, a nyugatra tekintett követendő példaként, ma már azonban az intézmények a régión belül is együttműködnek és tanulnak egymástól.

Edupress.hu
  • 2020.02.20Készülj fel a 2020-as Munka törvénykönyve változására! Hogyan kell előkészíteni munkajogi szempontból a felmondást? Hogyan működhet jogszerűen az elektronikus munkaidő nyilvántartás? Milyen változások várhatók a Munka törvénykönyvében, az elfogadott uniós irányelvek tükrében? Milyen tanulságok vonhatók le a legújabb munkaügyi bírói gyakorlatból? Részletek Jegyek
  • 2020.02.20recruiTECH Idén minden eddiginél erősebb programmal, számos külföldi (IRL, UK, PL) és hazai előadóval indítjuk útjára a recruiTECH, 2020.02.20-i eseményünket! Várjuk szeretettel a toborzási szakma színe-javát, és mindenkit, aki felelősséget érez a tehetségek megtalálásában. Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter