Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő Megjelent: 5 hónapja

„Oda nem megyek dolgozni, mert onnan mindenkit kirúgnak!”

Milyen károkat is tud okozni egy rosszul kezelt elbocsátás, és hogyan tudja akár évekkel később is éreztetni a hatását? Az egyik termelő vállalat 5 évvel ezelőtt egy nagyobb csoportos létszámleépítést hajtott végre. Mindezt különösebb gondoskodó elemek nélkül, a dolgozókat útjukra engedve vitte véghez. Egy ilyen lépés már 5 évvel ezelőtt is hatalmas károkat tudott okozni, a mai munkaerő-piacon viszont egyenlő lehet a munkáltatói márkánk feladásával. Hiába jó a bér és a jó munkakörnyezet, a fél évtizeddel ezelőtt megélt leépítés és bizonytalanság a mai napig érezteti a hatását, az új munkavállalók toborzása szinte lehetetlenné vált.

images

Ma a helyzet kiélezettebb, mint valaha, a munkavállalók még érzékenyebbek a bizonytalanságra, mint eddig bármikor. Mindezt az is jól mutatja, hogy a fent említett eset, egy 5 évvel ezelőtti leépítés hatása a mai napig kísérti a vállalatot. A cég a környéken alig tud jelentkezőket toborozni, 100, 120, sőt, akár 200 km-ről is utaztatja a dolgozóit, hogy meglegyen a kellő létszám egy-egy műszakban.

Az elbocsátás kezelését a legtöbb cég nem kalibrálja a munkaerő-piac kiélezett állapotához. Ez viszont könnyen fordulhat visszafordíthatatlan problémává. Több oka lehet, amiért egy vállalat úgy dönt: egyedül, saját erőforrásait használva old meg akár egy nagyobb létszámú leépítést is. Előfordul, hogy nincs elég büdzsé az outplacementre, vagy épp nem szeretnék még jobban felhívni a figyelmet az elbocsátásra. Ezekre az okokra hivatkozva a cégek abban az illúzióban élnek, hogy a „gyors és érzelemmentes” búcsúval hamar túllendültek a nehéz időszakon, összességében pedig pénzt is spóroltak, mert nem kértek külső segítséget a folyamat menedzseléséhez.

A valóság azonban az, hogy gondoskodó leépítés nélkül az elbocsátás negatív hatásai még hosszú ideig jelen lesznek a cég életében. Ha egy vállalat leépítésre kényszerül, akkor a bennmaradó munkavállalók megtartása és a későbbi toborzások sikerének érdekében elengedhetetlen, hogy az tudatos, átgondolt és gondoskodó formában történjen.

Mit tehet egy vállalat annak érdekében, hogy elkerülje a bakikat?

A leépítésnek nem kell szükségszerűen tragikusnak lennie. Hogyan néz ki egy jól kezelt leépítés?

• Figyelembe veszi a leépített állomány igényeit és személyre szabott segítséget nyújt a sablonok helyett.

Ebben nagy segítségünkre lehet, ha külső támogatást veszünk igénybe. Így a folyamat sokkal hitelesebbé válik.

• Odafigyel a bennmaradó állományra.

A bizonytalanság és a hitelvesztés elkerülése érdekében folyamatosan tájékoztatja a bennmaradó dolgozókat, lehetőséget ad a ventillálásra, és nem bújik el a kérdések elől.

• Hitelesen kommunikál kifelé és befelé is.

Ha nincs jól felépített kommunikációs stratégia, akkor könnyen kudarcba fulladhat a gondoskodó elbocsátás. Ha a leépítettek nem értik, miről is szól a program, és hogy mindez értük van, nem szívesen veszik majd igénybe a felajánlott segítséget, az elkerülni kívánt negatív hatásokra pedig ugyanúgy számíthatunk.

• Folyamatosan nyomon követi az online megjelenő híreket, esetleges pletykákat, és azonnal reagál.

Ne várjuk meg a teljes bizalomvesztést a munkatársaink oldaláról, és ne maradjunk csendben a sajtó irányában sem. Természetesen fontos figyelembe venni az üzleti szempontokat is, de amikor már napvilágot látott a leépítés híre, ne kezeljük tabuként, inkább emeljük ki, hogy a folyamat gondoskodóan, outplacement keretében történik.

Egy nem megfelelően kezelt leépítés amellett, hogy pillanatok alatt bejárhatja a közösségi médiát és szinte biztos, hogy lecsap rá a sajtó, hosszú távon komolyan veszélyezteti egy cég fennmaradását. Bár a munkavállalók ma sokkal mobilisabbak és könnyebben váltanak, egy bizonytalan szervezet még így sem vonzó számukra.

Hogyan fordulhat sikersztoriba egy leépítés?

Az elégedett kollégák az Employer Brandingünk legerősebb építőkövei - ők viszik a hírét a cégünknek. Ha gondoskodóan kezelünk egy elbocsátást, az sem kizárt, hogy volt kollégánk egyszer akár újra szívesen dolgozik majd velünk, sőt, szívesen ajánlja a céget az ismerőseinek, mert a leépítés ellenére sem érzi bizonytalannak a céget.

Az egyik termelő vállalat még a mai terhelt munkaerő-piaci helyzetben is el tudta érni, hogy amikor egy negatív komment érkezik a Facebookon az oldalukra, akkor önként, kérés nélkül vegyék védelmükbe munkahelyüket a kollégák. Érdemes feltenni a kérdést: ez vajon nálunk is így lenne? Vajon egy, az interneten megosztott rosszindulatú bejegyzés alatt hány munkatársunk állna ki mellettünk? Van-e stratégiánk arra, hogyan kezelnénk egy nagyobb létszámú leépítést?

Hadas-Hajdu Helga, outplacement szakértő
Tóth Nikolett, pszichológus, HR tanácsadó

Follow hrportal_hu on Twitter

Networking online - új élet felmondás után (6.)

Fél év alatt több mint 100 értékes kapcsolatot gyűjtött a LinkedIn szakmai közösségi oldalon egy 21 éves magyar fiatalember. Tallér Zalán még csak tanul egy dániai főiskolán, tudatosságának köszönhetően máris sok érdekes ember került a networkjébe, sőt állásajánlatot is kapott. Hogyan csinálta?tovább..

További cikkek
Komoly bírság jöhet adatszolgáltatás elmulasztásáért

A következő hetekben egyre több, belső képzést is folytató cég kap a hatóságtól olyan tartalmú határozatot, amelyben tudatják velük, hogy a... Teljes cikk

Az oktatás helyzete miatt lemond a Farkasréti Áltános Iskola igazgatója

A működésképtelenségre hivatkozva és a problémás iskolai állapotok miatt lemond a Farkasréti Általános Iskola igazgatója. Szerinte a rendszer a... Teljes cikk

Most egy IX. kerületi gimnáziumban mondott fel 15 tanár

Egy újabb botrányos igazgatóválasztás miatt áll a bál, ezúttal a IX. kerületi Weöres Sándor Általános Iskola és Gimnáziumban. Teljes cikk

A parlamentekben is éri zaklatás a nőket

A női politikusok és parlamenti dolgozók fele állítja, hogy érte már zaklatás vagy fenyegették meg nemi erőszakkal. Mindezt úgy, hogy közben a... Teljes cikk

Riválisa ügyfeleit próbálta lenyúlni az Amazon

Az Amazon emberei visszaéltek a versenytárs levelezőrendszerével, a rivális eBay eleadóival vették fel a kapcsolatot. Ezzel piaci szabályokat is sértettek. Teljes cikk

Kapcsolódó tartalmaink 1 2 3 Bezár