Megjelent: 1 hónapja

Fejlesszük a csapatot, de hogyan?

Fejlesszük a csapattagokat, mert sok nagyszerű, felkészült ember jó teamet alkot? Küldjük őket csapatépítőre, hiszen, ha jobban megismerik egymást, akkor jobban tudnak majd együtt dolgozni? Vagy a teamcoaching az igazi megoldás? A Legacy csapatából Márton Mónika és Szabó Tamara ezeket a kérdéseket járja körül az idei Tréning Kerekasztal Konferencián.

Sokféle módon fejleszthető egy csapat, Ti miben hisztek?

Valóban sokféle módon fejleszthető. Valóban esélyes, hogy magas EQ-val rendelkező, elkötelezett, jól felkészült emberek jó csapatot alkotnak. Az is igaz, hogy egy csapatépítőn közösen megélt élmény sokat ad ahhoz, hogy más aspektusból is megismerjük egymást, és így empatikusabbak, toleránsabbak lehetünk egymással a hétköznapi munka során. 

Mi azonban a rendszerszemléletű beavatkozás mellé tettük le a voksunkat, amit a legnagyobb hatásfokkal a teamcoaching biztosít.

Mit jelent ebben a kontextusban a rendszerszemlélet?

A kifejezést a családterápiában kezdték el használni. Ha több elem kerül egymással sokrétű kölcsönhatásba – ilyen a család és a team is - ott nem az egyéni részek külön-külön megfigyelése és összegzése ad jó képet, hanem a részek kölcsönhatása az, ami lényegi képet ad. 

Hogyan néz ki ez a teamcoachingban?

Ahogy említettem a rendszerszemléletű beavatkozásokban hiszünk teamek esetén, azon egyszerű oknál fogva, hogy a team egy rendszer, nem pedig egyének összessége. Amikor teamcoachingban vagyunk, akkor a kölcsönhatásokra figyelünk. A részletet, az egyént, az egész kontextusában igyekszünk megérteni. Az egyéni történéseket, rendszer tünetként kezeljük. Gyors tanulási hurkok segítségével mozdítjuk az egész rendszert egy hatékonyabb irányba. 

A Tréning Kerekasztal konferencia programja és jelentkezés a konferenciára ITT.  

Kik, és milyen mértékben élnek a teamcoaching lehetőségével?

Azt biztosan tudom mondani, hogy a bátrak és a fejlődni vágyó csapatok, vagy vezetőik élnek vele, mert bár nagyon hatásos, nem mindig könnyű benne lenni. Csapatként sem, csapattagként sem, és teamcoachként sem. 

Jellemzően felsővezetői csapatokkal és agilis csapatokkal dolgoztunk az elmúlt hónapokban és megerősödtünk abban a hitünkben, hogy mekkora értéket ad a teamek számára ez a típusú beavatkozás.

Nyitókép: Here and now, unfortunately, ends my journey on Pixabay képe a Pixabay -en.

  • 2021.10.20Hibrid munkavégzés, távmunka, munkaidő, pihenőidő és egyéb aktuális kérdések a munkajogban Jöjjön el, és tájékozódjon élőben dr. Fodor T. Gábortól a terület egyik jeles szakértőjétől. Részletek Jegyek
  • 2021.10.23Folyamatmenedzsment képzés A képzés célja a folyamatfejlesztés lépéseinek és módszereinek áttekintése, az alapvető folyamatelemzési és folyamatfejlesztési technikák megismerése és konkrét feladatokon, esettanulmányokon keresztül történő begyakorlása. A folyamatmenedzsment képzési program 3 modulból áll: Folyamatmenedzsment alapképzés (Business Process Management), Folyamat teljesítménymérés, folyamatcontrolling (Business Process Control) és Folyamatfejlesztés (Business Process Improvement). A képzések egymásra épülnek, a képzések alapját a BPM képzés adja meg, erre épül rá a BPC, majd végül a BPI képzés. Részletek Jegyek
  • 2021.11.03A transzformatív tanulás-fejlesztés mestere – november 3-10-17. Építse fel korszerű L&D folyamatát és generáljon valódi változásokat a szervezete életében, képzésünk segítségével! Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter