Megjelent: 4 hónapja

Itt a nagy hajrá, ezért küldje most OKJ-tanfolyamra munkatársait

December 31-ig még elkezdhető az Országos Képzési Jegyzék szerinti államilag elismert szakképzés, januártól viszont már csak az új rendszer él. Miért érdemes egy cégnek most OKJ-re küldenie munkavállalóit? Darvas Mária, a DEKRA Akademie felnőttképzési tanácsadója válaszol.

images

A legfontosabb változás: szeptember 1-től az Országos Képzési Jegyzéket (OKJ) felváltotta a Szakmajegyzék. Az alap szakképesítések csak iskolai rendszerben tanulhatóak, felnőttképző intézményben és tanfolyami formában nem. Az átmeneti rendelkezés értelmében 2020. december 31-ig lehet indítani a „régi” OKJ-s képzéseket. 

Rövidebb, jobban illeszkedik a munkarendhez


Az új rendszerben az alap szakképesítések 2-3 évesek lesznek. A most még elkezdhető OKJ-ben viszont számos szakma gyorsabban, kevesebb óraszámban végezhető el, előzetes tudásmérés beszámításával. Például Villanyszerelő OKJ 960 óra helyett 550 órában, Erősáramú elektrotechnikus 900 óra helyett 575 órában. Darvas Mária megjegyezte, hogy most éppen azok iránt a tanfolyamok iránt nagyobb az igény, amelyek iskolarendszerben hosszabb idő alatt végezhetőek el. Ilyen például a már említett villanyszerelőn kívül  a hegesztő, pénzügyi, számviteli ügyintéző, a szociális gondozó és ápoló. 

Az is fontos szempont lehet a cégeknek, hogy a kurzusok alkalmazkodnak a munkavállalók időbeosztásához, míg az iskolarendszerű képzések merevebbek. Ezen kívül a felnőttképzők kurzusai módszertanában fókuszálnak az érettebb, rutinosabb (felnőtt) munkavállalók szempontjaira, tanulási szokásaira.

Célzottabbak a képzések


A mostani OKJ-ben kisebb részterületeken is szerezhető államilag elismert szakképesítés, az újban nagyobb egységeket tanulnak a résztvevők. Ez előny és hátrány is lehet egyszerre, attól függ, hogy a cégeknek mire van szükségük. Azt látjuk, hogy a munkaadók inkább specifikus tudást keresnek. Két példa: A pénzügyi-számviteli ügyintéző képzést most még lehet külön végezni, januártól csak egyben, pénzügyi-számviteli ügyintézőként két év alatt. Hegesztő szakmában most még lehetséges részterületen -eljárásonként- tanulni és vizsgázni, míg januártól ez is összetettebb -valamennyi eljárást lefedő- képzés lesz. Lehet, hogy a beiskolázott munkavállalóknak olyan eljárásokat is meg kell tanulniuk a képzettség megszerzéséhez, amire a munkaadónál nincs szükség.

Tanulás ipari környezetben


Nem elhanyagolható szempont az sem, hogy a felnőttképzésben a gyakorlati foglalkozásokat gyakorló szakemberek végzik. A helyszín pedig nem egy esetben valós ipari környezet.

A cégnél lehet a képzés és a vizsga is


Most az OKJ-s elméleti és gyakorlati képzés valamint a vizsga is megtartható a cég telephelyén. Januártól ez változik: vizsgázni csak akkreditált vizsgahelyen lehet vizsgázni. Vizsgahelyből egyébként -előzetes információk szerint- összesen 50 lesz, megyénként egy-kettő. Sőt, most még a képző képviselője a vizsgabizottság tagjaként jelen lehet a vizsgán, jövőre már nem. A helyben levő vizsga a cégnek is előnyös: munkaidőalap kímélő, nincs extra utazási ideje és költsége a munkavállalóknak vagy a munkaadónak.
  • 2021.03.08 Vezetői kommunikáció és konfliktuskezelés képzés A képzés célja a szervezeten belül eredményes és hatékony kommunikáció feltételeinek és eszközeinek megismerése és begyakorlása, a résztvevők kommunikációs kultúrájának fejlesztése - A személyes és a vezetői kommunikáció hatásfokának és eredményességének javítása - A szervezeten belül eredményes és hatékony együttműködés és konfliktuskezelés alapjainak megismerése Részletek Jegyek
  • 2021.03.092 Napos Scrum Master Képzés, Élő videokonferenciás A Scrum Master az agilis transzformációk kulcsembere. Olyan Servant Leader szerepkört takar, amelyben a fejlesztő csapatok segítőjeként, mentoraként a jó hangulatú, eredményes munkavégzés megteremtéséért felel e szakember és módszertani szakértőként segíti a projekt munka előrehaladását, jó minőségben, határidőre történő teljesítését. Képezd át magad Scrum Masterré! Részletek Jegyek
  • 2021.03.11 Toborzás a LinkedIn-en és a Facebook-on - ONLINE (live) Képzésünkön fél napban a LinkedIn, fél napban pedig a Facebook toborzási praktikáiról tanulhat. Délelőtt kitérünk a LinkedIn személyes profil szerepére, a vállalati oldal fontos elemeire, a karrieroldalra, oldal analitikákra, továbbá megtanulhatja, hogyan kell felépíteni a kapcsolati hálót, és hogy hogyan érdemes a tartalmakat előállítani. Facebook témánkban szó lesz a hiteles és hatékony kommunikálásra alkalmas Facebook oldalról és a kampánykezelés előtti lépésekről. Mindezt interaktív, gyakorlatias módon, egyéni kérdések megválaszolásával bonyolítjuk le. Részletek Jegyek
  • 2021.04.01A sikeres interjúztatás Képzésünk fő célja, hogy a résztvevők képesek legyenek a szervezetükhöz legjobban illeszkedő, a munkakörben legjobban teljesítő munkatárs kiválasztására. A képzési napon szó lesz -az interjú felépítéséről, -szituációs gyakorlatról, -az információk rögzítéséről, -döntéshozatali csapdákról, -továbbá a kiválasztás további eszközeiről sablonokkal színesítve. Lehetőséget adunk továbbá a saját területüket érintő kérdések átbeszélésére is. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter