Megjelent: 16 éve

Ne titkold menedzserbetegséged!

Terjedését látva már a WHO is önálló tünetegyüttessé "léptette elő" a menedzserbetegséget, amely érdekesmód fokozottabban jelentkezik a magyar közép- és felsővezetőknél, mint nyugat-európai vagy amerikai kollégáiknál - hívja fel a figyelmet a Napi Gazdaság.

A topmenedzserek a nagy hajtás közepette sokszor észre sem veszik, milyen rosszul is vannak, csak akkor vesznek róla tudomást, amikor már bekövetkezik a baj. Elvégre egy sikeres vezető nem hibázhat, nem tévedhet és nem is gyengélkedhet, így nem engedheti meg magának azt a luxust, hogy idejét holmi apró - majd később egyre súlyosbodó - rosszullétekre pazarolja.

A menedzserbetegség megelőzhető

Pedig a menedzserbetegség idejében felismerhető, a pszichoszomatikával foglalkozó orvosok szerint ugyanis az állandó stressz okozta szívrendellenességeket (leggyakrabban infarktus) gyakorta megelőzik emésztési, mozgásszervi és központi idegrendszeri zavarok. Nem kell megvárni, míg egy látványos szívroham a túlvilágra sodorja az embert, a gyomorfekély, a magas vérnyomás és egyéb, csupán kellemetlenségeket okozó betegségek épp elegendőek ahhoz, hogy lassítsunk a tempón.

Vannak azonban olyan előjelek is, amelyek olyannyira szembeötlőek, hogy mindenképpen változtatásra késztetnek, ilyen a nők és a férfiak esetében egyaránt jelentkező hajhullás és a szexuális teljesítőképesség csökkenése. Előbbivel az erősebbik nem még csak-csak megbarátkozik, a nőket azonban komolyan megviselheti. Szakértők a haj ritkulását főként a vérellátás túlzott testi és lelki igénybevétel miatti változásával magyarázzák, de a hormonális egyensúly felborulása is kárhoztatható érte. A férfi vezetőknél hasonló okok válthatják ki az impotenciát, bár egy osztrák pszichoterapeuta, Rotraud Perner szerint (aki a közelmúltban Menedzsment és impotencia címmel megjelentetett könyvével jókora vihart kavart) nagy szerepe van a folytonos bizonyítási kényszernek is. A karrierje szempontjából túlvezérelt férfi az állandó teljesítménykényszertől a hitvesi ágyban sem tud megszabadulni, így pont akkor mond csődöt, amikor a leginkább szeretné férfiasságát bizonyítani. Az átmeneti avagy tartós impotencia általában csak a jéghegy csúcsa, a menedzserbetegség többi, súlyos tünete sokáig rejtve marad.

Valljuk be önmagunknak

L. Kovács Tamás pszichológus szerint a siker hajszolása terén sem árt a mértékletesség. Az eredményes vezető sorozatos sikerein felbuzdulva gyakorta egyre nehezebb feladatokat tűz ki magának, mígnem saját egészségével (szélsőséges esetben az életével) fizet érte. A szakember szerint a jó menedzsert nem a vakmerőség, hanem a megfontoltság jellemzi.

A menedzserbetegség elsősorban a 45 évnél idősebb közép-, illetve felső vezetőket veszélyezteti - állítják egyhangúan a Menedzserek Országos Szövetsége név nélkül nyilatkozó tagjai. A legnagyobb problémát nem is a betegség kialakulása, hanem annak titkolása jelenti: ha a vezető nagy nehezen el is megy az orvoshoz, a kezelést már vállalja, mondván, ha a távollét oka folytán az alkalmazottak felől megrendülne benne a bizalom. Meggyőződése szerint kizárólag teljes értékű ember lehet vezető, e nélkül pedig elveszíthetné pozícióját. Ezzel viszont továbblendíti magát a hazugságspirálba, lehetővé téve újabb és erősebb tünetek kialakulását, ami végül a munkaképesség romlásához, súlyos kórházi kezelésekhez, esetenként halálhoz vezet.

Becslések szerint minden második vezető beosztásban dolgozó úgynevezett menedzserbetegségben szenved, a szövetség tapasztalatai szerint ez az arány a hazai felsővezetők esetében 70-80 százalék. Furcsamód a magyar közép- és felső vezetők körében gyakrabban jelentkezik a menedzserbetegség, mint nyugat-európai vagy amerikai kollégáiknál. Mindezt a speciálisan kelet-európai kulturális örökséggel magyarázzák az érintettek, a mai vezérigazgatók, cégvezetők idősebb generációja ugyanis a szocialista vezetési stílust sajátította el, ami meglehetősen távol áll a versenyszféra teljesítmény-centrikus világától. Nem tudják felvenni a ritmust a piacgazdaság ütemével, vagy ha mégis, csak hatalmas kínok közepette. Teljesen ki kellett törölniük a múltból eredeztethető tapasztalataikat, rutinjaikat, ezt a traumát pedig sokan az egészségükkel fizették meg.

Orvos nélkül aligha van kiút

A beteggé vált menedzserek előbb-utóbb végleg felőrlik saját magukat, ezért mindenképpen orvosi segítséget kell, hogy igénybe vegyenek. Különben (Rotraud Perner neves osztrák pszichoterapeuta szavaival élve) továbbra is a hatalom bűvöletében élnek majd, holott valójában csupán a hatalom manipuláltjai.

Napi Gazdaság
  • 2023.06.06Napi, heti pihenőidő és az új visszaélés-bejelentési törvény A workshop második felében azzal foglalkozunk, hogy az Európai Unió Bírósága 2023. márciusában egy magyar ügy kapcsán kimondta, hogy a heti és a napi pihenőidőt elkülönítve kell kiadni. Ez a magyar „általános munkarend” alapulvételével azt jelenti, hogy a szombati és vasárnapi naptári napokra eső heti két pihenőnap előtt kell kiadni a 11 órás napi pihenőidőt, tehát péntek 13.00 óra után munka már nem végezhető. Részletek Jegyek
  • 2023.06.27IFRS Halasztott adó képzés Élő, interaktív, online képzés a nemzetközi beszámolókészítési elvek szerint az adózás számviteli kezeléséről. Fő cél: - a halasztott adó fogalmának megismertetése: mitől halasztott? - a halasztott adó elszámolásának célja és jelentősége - a számítás esetei és gyakorlati példákon keresztüli bemutatása. Részletek Jegyek
További cikkek
Az otthon kényelmével kell felvenniük a versenyt az irodáknak

Az irodai dolgozók 64 százaléka akár munkahelyet is váltana, ha a home office lehetőségét teljesen elvennék tőlük. Az irodai munkavégzéstől... Teljes cikk

Több szabálytalanságot követtek el a munkáltatók 2022-ben - feketemunka, munkaidő-beosztás, munkabér

2022. évben a foglalkoztatás-felügyeleti hatóság 13 889 munkáltatót ellenőrzött, a vizsgálatok során a foglalkoztatók 71 %-nál tárt fel... Teljes cikk

Mit tehet a HR a mérgező főnökök ellen? - íme a jogi megoldások mobbing esetén

Egy Linkedin posztból indult el egy kommentfolyam, majd Jobangel nálunk, a HR Portálon fejtette ki a véleményét a munkahelyi zaklatás, megfélemlítés... Teljes cikk