Szegedi Juli
Szerző: Szegedi Juli
Megjelent: 10 éve

Rengeteg idő megy el az új munkaerő felkutatásával - de a UCMS HR-vezetőjének sok egyéb teendő is belefér a munkanapjába

Hogyan zajlik a HR-vezető egy napja? - sorozatunk újabb részében Benkő Krisztina, a UCMS Group Hungary Kft. HR-vezetőjének egy napjába tekinthetünk be. Krisztina napja korán, reggel 6-kor gyors készülődéssel indul és bár nemrégiben jogosítványt szerzett, egyelőre a gyakorlás az esti órákra marad – a reggeli csúcsban tömegközlekedéssel jut el munkahelyére. De természetesen ez az idő sem vész kárba: a buszon való zötykölődés remek alkalom az emailek átnézésére és a gondolatok rendszerezésére. Gyors kitérő a napi narancs és mandarinadagért és indulhat a munka.

Minden hétfő reggel HR-meetinggel kezdődik a UCMS Group Hungary menedzsereivel, ezzel általában elmegy az egész délelőttünk. Itt az aktuális stratégiai kérdéseket, heti operatív feladatokat, recruit kérdéseket vesszük sorra. Ilyenkor az előzetes témafelvetések, aktuális kérdések alapján én állítom össze a megbeszélés napirendi pontjait, vezetem az egyeztetéseket.

A következő hónapokra tervezzük az irodánk felújítását, ez a mostani meeting egyik fő témája. Célunk, hogy egy igazán modern, de mégis otthonos és a munkavállalóink mindennapi munkavégzését, jó közérzetét támogató miliőt alakítsunk ki. Ehhez természetesen elengedhetetlen, hogy ismerjük a kollégák véleményét. Megkértük őket, hogy jutassák el hozzánk igényeiket, ötleteiket, valamint alakítottunk egy akciócsoportot, ahol a cég minden részlegét képviseli egy munkavállaló, így is biztosítva számukra a folyamatos kommunikációt és jelenlétet a témában. Mostanra kialakult egy elég stabil közös álláspont cégen belül, ami mentén folyamatosan alakítgatjuk a terveket külsős szakemberek bevonásával.

A menedzserekkel való hosszas egyeztetés után mindig összehívom a kis csapatomat, hogy gyorsan átbeszéljük a heti aktualitásokat, átadjam nekik a meetingen elhangzottakat.

Mire végzünk már el is érkezett az ebédidő. Szeretem kihasználni ezt a félórát, hogy leüljek a kollégákkal közösen a konyhában beszélgetni picit, hiszen HR-vezetőként fontosnak tartom, hogy jó személyes kapcsolatom legyen velük.

Az ebédszünet utolsó perceit a különböző szakmai hírlevelek olvasgatására szoktam szánni, rendszeresen olvasom például a Harward Business Review napi menedzsment tippjeit.

13.00. Megérkezett a mai első jelöltem, megyek interjúztatni. Az utóbbi hónapokban rengeteg idő megy el az új munkaerő felkutatásával. Természetesen nem panaszkodom, szerencsére folyamatosan bővítjük a lokális és regionális csapatunkat egyaránt, így rengeteg jelöltet hallgatunk meg, amiben nagy segítségemre van Baranyai Gabi és Borbély Ági kolléganőm is, akik remek érzékkel szűrik elő számunkra a jelentkezőket az első körös interjúk alkalmával. Én a második körnél csatlakozom be az adott terület vezetőjével karöltve.

Erre a napra két interjúvolt beütemezve, nagyon élveztem mindkét beszélgetést, két igazán lelkes és szimpatikus hölggyel találkoztunk, úgy tűnik, újabb remek szakemberekkel tudjuk bővíteni a csapatunkat.

15.00 – 17.00. Ezt az időszakot terveztem be magamnak, hogy felkészüljek a soron következő workshop sorozatunkra. Nemrég végeztem el egy coach képzést, az ott megszerzett tudást pedig szerencsére folyamatosan van lehetőségem kamatoztatni a gyakorlatban is. Egyre több soft skill és menedzsment jellegű tréninget/workshopot szervezünk házon belül a vezetőség és a munkavállalóink részére egyaránt. Szerencsére mondhatom, hogy ez az én egyik hobbim is, így nagyon szívesen foglalkozom vele. A soron következő alkalom témája az időgazdálkodás.

Ha már az oktatásoknál tartunk, gyorsan beütemeztem még egy meetinget 17 órára a Compliance csapatunk vezetőjével, Bodnár Andreával, akivel leegyeztetjük a következő félév cégen belüli szakmai továbbképzésének ütemtervét.

18.00. Még gyorsan válaszolok néhány emailre és indulok haza. Útközben betérek egy könyvesboltba, esténként szívesen keresgélek a coachinggal kapcsolatos könyvek között. Segít kikapcsolni, és rengeteg új ötletet is gyűjtök a jövőre nézve.
Útközben felhív a férjem, hogy a tervezettnél korábban ér haza, így ha van kedvem, el tudunk menni kicsit gyakorolni a vezetést. Természetesen ilyenkor mindig kapok az alkalmon, úgyhogy a buszról leszállva már ülök is be a volánhoz. Ez igazán jó lezárása volt a napnak.

Hazaérve vacsora közben megbeszéljük a nap történésit, lefekvés előtt még egy kis olvasás – most épp John Whitmore, a coaching atyjának egy könyvénél tartok -, majd jöhet az alvás.

Benkő Krisztina szakmai életútjáról itt olvashat

  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Az Év Irodája Konferencia & Díjátadó Kíváncsi vagy, hogy kié lesz Az Év Irodája díj, érdekelnek a legmodernebb irodai megoldások, valamint a magyar és nemzetközi piacot meghatározó szakemberek tapasztalatai? Akkor ott a helyed! KIKET FOGUNK DÍJAZNI?info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.23Humán controlling mutatószámok a gyakorlatban A képzés célja: A HR munka modern személetének és mérésének, számításának gyakorlati ismerete. A humán controlling egyes eszközeit konkrét példákon mutatjuk be, a résztvevőkkel közösen értékeljük azok alkalmazását.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Bérverseny és alternatív munkaidő-beosztás

A reálbérek megtartása idén is kihívás lesz, de az év második felében már várható mérsékelt gazdasági növekedés, ami a toborzás... Teljes cikk

A vezetők majdnem fele aggódik vállalkozása hosszú távú fennmaradása miatt

Az előző évhez képest több mint kétszeresére (18%-ról 38%-ra) nőtt azon vezérigazgatók aránya, akik úgy vélik, hogy a globális gazdasági... Teljes cikk

"Ne kívülről hozzuk be a tudást, hanem belül építsük ki a kompetenciákat." - interjú Urbán Anitával

“Ne kívülről hozzuk be a tudást, hanem belül építsük ki a kompetenciákat, belső erőforrásokkal oktassuk, mert csak így fenntartható a... Teljes cikk