Szegedi Juli
Szerző: Szegedi Juli
Megjelent: 6 éve

Rengeteg idő megy el az új munkaerő felkutatásával - de a UCMS HR-vezetőjének sok egyéb teendő is belefér a munkanapjába

images

Minden hétfő reggel HR-meetinggel kezdődik a UCMS Group Hungary menedzsereivel, ezzel általában elmegy az egész délelőttünk. Itt az aktuális stratégiai kérdéseket, heti operatív feladatokat, recruit kérdéseket vesszük sorra. Ilyenkor az előzetes témafelvetések, aktuális kérdések alapján én állítom össze a megbeszélés napirendi pontjait, vezetem az egyeztetéseket.

A következő hónapokra tervezzük az irodánk felújítását, ez a mostani meeting egyik fő témája. Célunk, hogy egy igazán modern, de mégis otthonos és a munkavállalóink mindennapi munkavégzését, jó közérzetét támogató miliőt alakítsunk ki. Ehhez természetesen elengedhetetlen, hogy ismerjük a kollégák véleményét. Megkértük őket, hogy jutassák el hozzánk igényeiket, ötleteiket, valamint alakítottunk egy akciócsoportot, ahol a cég minden részlegét képviseli egy munkavállaló, így is biztosítva számukra a folyamatos kommunikációt és jelenlétet a témában. Mostanra kialakult egy elég stabil közös álláspont cégen belül, ami mentén folyamatosan alakítgatjuk a terveket külsős szakemberek bevonásával.

A menedzserekkel való hosszas egyeztetés után mindig összehívom a kis csapatomat, hogy gyorsan átbeszéljük a heti aktualitásokat, átadjam nekik a meetingen elhangzottakat.

Mire végzünk már el is érkezett az ebédidő. Szeretem kihasználni ezt a félórát, hogy leüljek a kollégákkal közösen a konyhában beszélgetni picit, hiszen HR-vezetőként fontosnak tartom, hogy jó személyes kapcsolatom legyen velük.

Az ebédszünet utolsó perceit a különböző szakmai hírlevelek olvasgatására szoktam szánni, rendszeresen olvasom például a Harward Business Review napi menedzsment tippjeit.

13.00. Megérkezett a mai első jelöltem, megyek interjúztatni. Az utóbbi hónapokban rengeteg idő megy el az új munkaerő felkutatásával. Természetesen nem panaszkodom, szerencsére folyamatosan bővítjük a lokális és regionális csapatunkat egyaránt, így rengeteg jelöltet hallgatunk meg, amiben nagy segítségemre van Baranyai Gabi és Borbély Ági kolléganőm is, akik remek érzékkel szűrik elő számunkra a jelentkezőket az első körös interjúk alkalmával. Én a második körnél csatlakozom be az adott terület vezetőjével karöltve.

Erre a napra két interjúvolt beütemezve, nagyon élveztem mindkét beszélgetést, két igazán lelkes és szimpatikus hölggyel találkoztunk, úgy tűnik, újabb remek szakemberekkel tudjuk bővíteni a csapatunkat.

15.00 – 17.00. Ezt az időszakot terveztem be magamnak, hogy felkészüljek a soron következő workshop sorozatunkra. Nemrég végeztem el egy coach képzést, az ott megszerzett tudást pedig szerencsére folyamatosan van lehetőségem kamatoztatni a gyakorlatban is. Egyre több soft skill és menedzsment jellegű tréninget/workshopot szervezünk házon belül a vezetőség és a munkavállalóink részére egyaránt. Szerencsére mondhatom, hogy ez az én egyik hobbim is, így nagyon szívesen foglalkozom vele. A soron következő alkalom témája az időgazdálkodás.

Ha már az oktatásoknál tartunk, gyorsan beütemeztem még egy meetinget 17 órára a Compliance csapatunk vezetőjével, Bodnár Andreával, akivel leegyeztetjük a következő félév cégen belüli szakmai továbbképzésének ütemtervét.

18.00. Még gyorsan válaszolok néhány emailre és indulok haza. Útközben betérek egy könyvesboltba, esténként szívesen keresgélek a coachinggal kapcsolatos könyvek között. Segít kikapcsolni, és rengeteg új ötletet is gyűjtök a jövőre nézve.
Útközben felhív a férjem, hogy a tervezettnél korábban ér haza, így ha van kedvem, el tudunk menni kicsit gyakorolni a vezetést. Természetesen ilyenkor mindig kapok az alkalmon, úgyhogy a buszról leszállva már ülök is be a volánhoz. Ez igazán jó lezárása volt a napnak.

Hazaérve vacsora közben megbeszéljük a nap történésit, lefekvés előtt még egy kis olvasás – most épp John Whitmore, a coaching atyjának egy könyvénél tartok -, majd jöhet az alvás.

Benkő Krisztina szakmai életútjáról itt olvashat

  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
  • 2020.10.16XIII. LEAN FÓRUM - KONFERENCIA A Fórum fókuszai: Lean Vezetés - Lean coaching Ipar 4.0. és a Lean a gyakorlatban Lean Quality – Lean Six Sigma Lean Office - Folyamatfejlesztés Részletek Jegyek
  • 2020.10.22 HR folyamatok/HR kommunikáció/Változásmenedzsment A képzésen összefoglaljuk és rendszerbe helyezzük a HR folyamatokat, megismerkedünk a HR kommunikáció szerepével és témaköreivel, valamint megtudjuk, mit jelent a változásmenedzsment. Kiknek ajánljuk? A képzést azoknak ajánljuk, akik szeretnének fejleszteni a belső kommunikáción, illetve a változások menedzselését hatékonyabbá szeretnék tenni. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Vezetőként sem hátrány a három kisgyermek - a Praktiker HR vezetőjének egy napja

Márton Katalin idén év elején lett, 20 év után újra, a Praktiker HR vezetője. Élete azóta sokat változott, hiszen közben három kisgyermek... Teljes cikk

Személyesen vesz részt a tehetséges fiatalok kiválasztásában - a Vodafone HR Vezérigazgató-helyettesének egy napja

Tóth Zsuzsanna 2015 szeptembere óta dolgozik a Vodafone Magyarország Zrt.-nél, mint HR Vezérigazgató-helyettes. A legtehetségesebb frissdiplomások... Teljes cikk

Nőként divatcégnél dolgozni ajándék

Szabó Szilvia 2001 óta dolgozik a Deichmann Kft. személyzetfejlesztési vezetőjeként. A közel ezer főt foglalkoztató cégnél öt fős csapatot vezet.... Teljes cikk