Megjelent: 9 éve

Így látják főnökeik teljesítményét a magyarok

A magyarországi munkáltatók meglehetősen vegyes bizonyítványt kaptak alkalmazottaiktól a Kelly Services legújabb felmérésének eredményei szerint: a megkérdezetteknek csak kevesebb, mint egyharmada érzi úgy, hogy megfelelő felkészítésben részesült a főnökétől ahhoz, hogy sikereket érjen el a jövőben.

A magyar munkavállalók erős kettesre értékelik főnökeik teljesítményét - legalábbis egy vizsgán ennyit érne a lehetséges 10-ből megszerzett 5,9 pont. Mindössze a válaszadók 29 százaléka számolt be arról, hogy megfelelő felkészítést kapott munkahelyi főnökétől ahhoz, hogy sikeres legyen a jövőben. 55 százalék ezzel szemben úgy véli, nem kapta meg ehhez a kellő felkészítést, 16 százalék pedig bizonytalan.

A felmérés résztvevőinek majdnem fele (45 százalék) ajánlaná jelenlegi munkáltatóját barátjának vagy ismerősének. A dolgozók által munkaadóikról alkotott kép, az általuk megfogalmazott vélemény igen hiteles információforrásnak számít, és egyértelmű jelzést ad arra nézve, hogy miként menedzselik az embereket egy adott szervezetben, illetve hogy melyek a legjobb munkahelyek. Ezek a vélemények jelentősen befolyásolják azt, hogy egy-egy vállalkozás mennyire lehet vonzó a tehetséges munkavállalók szemében, és mennyire képes őket megtartani - kommentálta a felmérés eredményeit Jónás Anikó, a Kelly Services ügyvezető igazgatója.

A megállapítások a Kelly Global Workforce Index felmérés részei, ami mintegy 97.000 ember véleményét gyűjtötte össze 30 országból, köztük több mint 7.300 magyar munkavállalóét.

A felmérés magyarországi eredményeiből az alábbiak állapíthatók meg:

- Az ún. Y" generáció (a 18-29 éves korosztály) és az ún. "X" generáció (a 30-47 éves korosztály) képviselői egyetértenek abban, hogy az "X" generáció tagjai közül kerülnek ki a legjobb vezetők, az ún. "baby boomer" generáció (a 48-65 éves korosztály) tagjai ugyanakkor kifejezetten meg vannak győződve róla, hogy az ő generációjukhoz tartozó menedzserek nyújtják a legjobb teljesítményt.

- A válaszadók 27 százaléka szerint a jó főnök legfontosabb ismérve a vezetési stílus; ezt követi a jövőkép és a világos iránymutatás (21 százalék) majd a személyiség (19 százalék).
A válaszadók csaknem fele (45 százalék) véli úgy, hogy a munkahelyén jellemző vezetési stílus leginkább a munkatársak bátorítására vagy bevonására épül. 38 százalék ezzel szemben úgy gondolja, hogy az ő munkahelyén ellentmondást nem tűrő vagy kifejezetten elnyomó vezetési stílus uralkodik.

- A résztvevők valamivel több mint egyharmada (34 százalék) állítja, hogy munkahelyi erőfeszítéseit elismerik és díjazzák.

- A válaszadók között, akik úgy érzik, munkájukért elismerésben részesülnek, majdnem kétharmad (65 százalék) azok aránya, akiknél ez azt jelenti, hogy "felfigyel rájuk a menedzsment", míg 21 százalék prémiumban vagy más, hasonló ösztönzésben részesül, 11 százalék pedig valamilyen erre a célra létrehozott program keretében kapja meg a megérdemelt elismerést. A munkáltató tevékenységét a vállalat működésében érintett felek egész sora kíséri folyamatosan figyelemmel, a munkavállalók pedig egyre inkább megfogalmazzák a véleményüket arról, hogy mennyire találják hatékonynak az adott céget (és annak vezetőit), illetve hogy mennyire tartják azt vonzó, kívánatos munkahelynek - tette hozzá Jónás Anikó.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Hitler-mémes videó miatt rúgták ki a dolgozót, de vissza kellett venniük

A BP alkalmazottja Hitler-mémes videóval parodizálta ki a cégnél zajló bértárgyalásokat. A bíróság végül neki adott igazat. Teljes cikk

Levonhatják a cigi- és kávészünetet a fizetésből

Egy spanyol bíróság döntése alaposan felbolygatta a kedélyeket, ugyanis a bíróság egy portugál olajcég (GALP) javára ítélt a szakszervezettel... Teljes cikk

Börtönbe kerül a férfi, aki bosszúból bombariadót csinált volt munkahelyén

Közveszéllyel fenyegetés és kiskorú veszélyeztetése miatt kerül börtönbe a férfi, aki volt munkaadóját akarta megbüntetni. Teljes cikk