kapubanner for mobile
Megjelent: 1 éve

Merj kilépni és alkotói szabadságra menni, a védőháló majd megjelenik: Mihályi Gábor sabbatical leave-jéről

Idén februárban 31 éve után távozott a Magyar Telekom csoporttól Mihályi Gábor. Podcastunkban beszél arról, milyen érzések kavarodtak benne felmondása előtt és után, mit adott neki, mennyiben változtatta meg gondolkodásmódját a 8 hónapos sabbatical leave és mire figyeljünk, ha újra szeretnénk visszatérni a szakmai vérkeringésbe. Hosszabbra tervezte a pihenést, ám 8 hónap után kapott egy visszautasíthatatlan hívást...

Mihályi Gábor sabbatical leave podcast-

Mihályi Gábor összesen 31 évet töltött különböző munkakörökben a Magyar Telekom cégcsoportban. Próbált ebbe nem beragadni. Mint mondja: „Ahhoz, hogy az ember inspirálódjon, szükséges a környezeti változás.” Ezzel a lendülettel fel is mondott. Ahogy kilépett az irodából az volt benne, hogy VÉGRE. Már másnap érezte, hogy jó döntést hozott és megkezdte alkotói szabadságát.

A beszélgetésből kiderül mivel foglalkozik a műszaki szolgáltatások területéért felelős, nagykereskedelmi vezető. Kinek a hívására szakította meg az alkotói szabadságát? És miért? Mi az az iparági nagy dobás, amire készülnek?

Az adásból megtudhatjuk azt is Gábor miért ment sabbatical leave-re és mi volt az első dolog, amivel kedveskedett, elsősorban a feleségének. Vajon megtervezte a szabadságát, vagy védőháló nélkül ugrott a semmibe? Miért szerette volna megfuttatni magát az álláskeresők piacán?

Azt mondja hosszú vajúdás végeredményeként választotta a sabbaticalt, bár elmondása szerint nem volt benne stressz, amin a közelállók is meglepődtek.

„Kettős a helyzet, mert az ember szeretné elengedni azt, amit csinál. Kilazítani a befeszült idegszálakat. Másik oldalról, hogy ha nagyon hosszú időre kiengedi azt és eltávolodik a szakmától, akkor kiesik a napi információ pörgésből. És ami addig az előnyöddé vált, hogy naprakész vagy, az elveszik. Benne maradni a körforgásban, annak ellenére, hogy nem igazán akarsz dolgozni, viszont jó lenne a köztudatban is benne maradni... Ennek az egyensúlyát megtalálni olyan szintű kihívás volt, amivel tudatosan foglalkoznom kellett.”

Nagyon hisz a komfortzónán kívüli helyzetekben, viszont muszáj volt egyfajta napi rutint kialakítani a szabadsága alatt. Miért? És ez miben segített neki? Hogyan függ össze a hasznosság érzete és az élet értelme? Ezekre is fény derül a podcastünkből.

„Határozottan javasolnám mindenkinek, hogy sose felejtse el miért dolgozik, amikor dolgozik.” Itt a családra gondol.

Mit gondol arról, Magyarországon valaha elfogadott lesz a sabbatical leave? Mire lenne szükség ehhez?

„Ha valaki már képes volt döntést hozni, hogy alkotói szabadságra megy, akkor ne féljen ugrani, mert a védőháló úgyis fel fog tűnni. Olyan még nem volt, hogy ne legyen sehogy.” Utólag Gábor is megnyugodott, hogy tényleg van élet a Telekomon kívül.

Hallgassátok meg legújabb karrierváltó podcastunkat! Mihályi Gáborral Hadobás Bernadett beszélget. 

A nyitóképen Mihályi Gábor

Karrierváltás & Sabbatical című podcastunk korábbi részei:

 1. Topmenedzserből sajtkészítő - Reményik Kálmán
 2. Budapesti multiból vállalkozó Spanyolországban - Gódor Eszter
 3. Karrierváltás 22 év Mercedes után - Kozári Edina
 4. A 12 hónapos sabbatical leave - Barhács Csaba
 5. Gyári munkásból 2000 főt foglalkoztató cégvezető - Rácz Mihály
 6. Telefonos értékesítőből író és szerkesztő - Szarka Károly
 7. Kiégés után: Grafikusból kortárs asztalos - Kiss Máté
 8. Váltás 22 év papi szolgálat után - Füzes Ádám
 9. HR tanácsadóból dietetikus: Soltész Erzsébet
 10. A BBC létesítménymenedzseréből világutazó - Kovács Zsuzsa "Female Yeti"
 11. Nyissunk éttermet! Jó, de nem értünk hozzá - Szabolcs-Gyuris Éva, a Funky Pho alapítója
 12. Takár Yvette búvármodell, búvároktató karriertörténete
 13. Brezina Kinga NIA oktató
 14. Cégvezetőből árufeltöltő, majd színész - Czeczeli Tamás többszörös karrierváltó
 • 2023.12.07IV. euChance KLUB Negyedik alkalommal és idén utoljára gyűlik össze az euChance Klub! Az izgalmas témák mellett értékeljük majd a Klub első évét is: sikerek és megoldásra váró feladatok számba vétele és a következő év tervezése.info button Részletek ticket button Jegyek
 • 2023.12.31Készüljön fel a külföldön való jelenlétre a Global Mobility modullal! A külföldi üzleti jelenlét komoly versenyelőnyt kínál, ám egyúttal számos jogi kérdést is felvet. Ha a szervezet nincs tisztában a hatályos jogi háttérrel (pl. nemzetközi közjog, közösségi jog, társasági jog, munkajog, adójog, társadalombiztosítási jog, idegenrendészeti jog), akkor számos probléma, kockázati tényező merülhet fel. Az alap szintű modul tartalmazza a szükséges jogi szabályokat, folyamatábrákat (pl. Közvetlen befektetési lehetőségek, Tartózkodási, letelepedési és munkavállalási közjogi szabályok, Munkajogi szabályok, Adózási szabályok). A plusz szint egy online kurzussal egészül ki.info button Részletek ticket button Jegyek
 • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek