Megjelent: 11 éve

Sok vállalat nem tudja kezelni a tehetséghiányt

A hazai HR-szakemberek közel nyolcvan százaléka szerint, a tehetségek vonzása és megtartása a legégetőbb kihívás, amellyel vállalatuknak szembe kell néznie az elkövetkező időszakban. Az első számú vezetők kétharmada is osztja ezt a véleményt - derül ki a Hewitt Legjobb Munkahely Felméréséből, amely arra is rávilágított, hogy sok cégnél nem tudják, hogyan kezeljék a tehetséghiányt.

A kutatás szerint tízből kilenc vállalat egyetemekkel, főiskolákkal működik együtt, hogy a tehetségeket legyen honnan toboroznia, míg minden harmadik cégnél gondolkoznak a külföldről való verbuváláson. A felmérésből kiderült: sok esetben homály fedi, milyen a vállalat mint munkáltató külső megítélése, s hogy az ott dolgozók mennyire tartják vonzó munkahelynek, illetve hogyan értékelik a munkaerő-piaci versenytársakéval összehasonlítva a cég imázsát.

A legjobb munkahelyek különös figyelmet fordítanak a vállalat munkáltatói hírnevének mérésére és nyomon követésére, hiszen egyértelműen látják, hogy ez meghatározó a tehetségek vonzása terén. Tízből nyolcan például egységesen összeállított és kommunikált toborzási arculattal jelennek meg, s minden második szervezet folyamatos kommunikációs kampánnyal biztosítja a médiában a vállalat munkáltatói minőségének hangsúlyozását.

A tudatos cselekvés látszik is az eredményeken, a legjobb munkahelyeknél jóval nagyobb a spontán/önkéntes jelentkezők aránya; ők nem egy meghirdetett állásra jelentkeznek, hanem interneten vagy állásbörzén nyújtják be önéletrajzukat, abban a reményben, hogy lesz üresedés. Tízből kilenc még arra is ügyel, hogy a spontán jelentkezőket tájékoztassa, míg az átlagos vállalatok csupán kétharmadára jellemző ez a hozzáállás.

A tudatosan kommunikált munkáltatói arculat fontossága a dolgozói véleményekben is tükröződik. A legjobbak alkalmazottainak például közel négyötöde egyértelműen jobbnak tartja vállalatát más munkahelyeknél, míg az átlagos cégeknél csupán minden második dolgozó vélekedik hasonlóképpen.

Világgazdaság
  • 2021.01.25HR Üzleti Vezető Mentoring és Workshop online program Inspirációt és támogatást nyújt HR vezetőknek és a jövő HR vezetőinek az üzleti vezetővé válásuk útján. Ajánlom minden olyan HR vezetőnek, aki szeretné a HR funkciót üzletközpontúbbá tenni, meghatározó hatással lenni üzletre, stratégiára, döntésekre, nagyobb bizalmat, hitelességet és befolyást szerezni a felsővezetésben. Részletek Jegyek
  • 2021.01.30Videokonferenciás 2 napos Scrum Master képzés A két napos intenzív, gyakorlat-orientált tréning szerepjátékokon és szimulációkon keresztül segít a résztvevőknek megérteni, hogyan alkalmazhatóak a legkülönbözőbb projektekben a Scrum alapelvei. Kitérünk arra is, hogy mikor érdemes használni a Scrumot, és mikor nem. Részletek Jegyek
  • 2021.02.04Stratégiai- és teljesítmény controlling A vezetők elmondása alapján a controlling gyakran utókalkuláció fókuszú, célja a pénzügyi számvitel kiszolgálása. Ez a kutatás is rávilágít arra, hogy kimutathatóan sikeresebbek azok a vállalatok, ahol a vezetők támaszkodhatnak a controller tevékenységére. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter