Megjelent: 8 hónapja

Sokat javíthatnak a munkaerőhiányos helyzeten a megváltozott munkaképességűek

Egyre nagyobb számban alkalmaznak a vállalatok megváltozott munkaképességű embereket különböző pozíciókban a munkaerőhiány ellensúlyozására.

images

images

„Az elmúlt nagyjából 10 évben 18%-ról 44%-ra nőtt azon megváltozott munkaképességű emberek aránya, akik dolgoznak, de még mindig kicsit az EU átlag 50% alatt vagyunk. 2021-ben 155 ezer megváltozott munkaképességű ember dolgozott, de kicsit nagyobb rugalmassággal jóval többen is lehetnének” – hívta fel a figyelmet Ignácz Béla, a naponta 15 ezer embernek munkát biztosító Prohuman ügyvezetője. 

Hozzátette: sok területen a munkaerőhiánnyal küzdő vállalatok számára is megoldást jelenthet, ha nagyobb arányban alakítanak ki megváltozott munkaképességű emberek számára is pozíciókat. Szerinte mindez előnyös az egyénnek, számos értéket hoz a kollegiális közösségnek és a társadalmi hatása sem elhanyagolható. 

A Prohuman közvetve vagy közvetlenül csaknem 400 megváltozott munkaképességű kollégával dolgozik együtt jelenleg.

Csaknem kétszáz dolgozó különböző partner vállalatok számára végez jellemzően könnyű fizikai munkákat, például különböző nyomdaipari tevékenységet, minőség-ellenőrzést, válogatási, címkézési, csomagolási feladatokat, de sokan vannak, akik irodai, adminisztratív munkakörben dolgoznak.

A cég miskolci „esélyteremtő” call centerét kimondottan a megváltozott munkaképességű kollégák foglalkoztatását szem előtt tartva alakította ki. Ott nyár óta több mint 30 munkatárs látja el ebből az irodából a Prohuman több ezres ügyfélkörének telefonos ügyfélszolgálati, toborzástámogatói feladatait. A tervek szerint a létszám akár 50-re is nőhet a következő időszakban.

A  Prohuman jelenleg is több olyan programon dolgozik melyek célja, hogy még tovább növeljék, ösztönözzék a speciális igényű emberek munkavállalását.

Ezt egyébként különböző módokon az állam is támogatja. A munkaadót például megváltozott munkaképességű személy foglalkoztatása esetén 15,5 % részkedvezmény illeti meg a szociális hozzájárulási adóból. Ha pedig egy bizonyos létszámon felül alkalmaz egy vállalat megváltozott munkaképességű kollégákat, ki lehet váltani a rehabilitációs hozzájárulást is, melynek összege évente 1.449.000 forint, amelyet az ún. kötelező foglalkoztatási szintből hiányzók után kell fizetni, személyenként.

Amennyiben a megváltozott munkaképességű munkavállalók havi átlagos statisztikai állományi létszáma eléri a 30 főt - vagy arányuk az összes munkavállalóhoz képest meghaladja a 25%-ot - a munkáltató kérheti akkreditációját, és költségvetési támogatásra is jogosult lehet, illetve a megváltozott munkaképességű munkavállalók alkalmazása az Európai Uniós pályázatokon történő részvétel esetében is előnyt jelenthet.

  • 2022.07.25Üzleti metaverzum: Vezetéstechnikai szimuláció a Training360-tól A 3 napos Business Game lényege, hogy csapatmunkában kell egy több helyszínen hajókat gyártó vállalatot irányítani. Részletek Jegyek
  • 2022.09.28 recruiTECH BLUE Kékgalléros foglalkoztatók, termelő logisztikai vállalatok = recruiTECH BLUE konferencia, ahol újra a fizikai toborzáson lesz a hangsúly. Harmadik országbeliek foglalkoztatása, szállásoltatás, online toborzás, outsourcing és még számos aktuális téma! Részletek Jegyek
  • 2022.10.05Tréning Kerekasztal Konferencia 2022. Folytonos változások, aggodalom, stressz, hybrid működés, motivációvesztés, soha nem látott fluktuáció - napjainkban számos már korábban is tapasztalt és rengeteg új kihívással küzdenek a cégvezetők, HR és képzési szakemberek. Az idei Tréning Kerekasztal konferencia több évtizedes hagyományt követve az aktuális szervezeti és HR kihívásokra ad válaszokat és bemutatja a magyar piac vezető tréningcégeinek legújabb fejlesztéseit és tapasztalatait. Részletek Jegyek
  • 2022.10.11HR Fest BudapestHR Fest Budapest Ez az igazi, megismételhetetlen, szakmai felfrissülés, ott a helyed! Ez lesz az év legnagyobbat szóló HR-fesztiválja, amit te sem hagyhatsz ki! Részletes program, előadók és számos újdonság vár rád, stay tuned, 2022-ben minden kiderül! Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter

Facebook