Megjelent: 10 éve

Te dolgoznál a világ legrondább hölgyével?

Lizzie Velasquez számos egészségügyi problémával él, emiatt netes trollok a világ legrondább nőjének kiáltották ki. Tévedsz, ha azt hiszed, hogy emiatt egy sötét szobában zokog azóta is: sikeres író és motivációs előadó lett belőle. Jobangel a HR Blog oldalán az ő példájából kiindulva ír a külső alapú diszkriminációról.

images

CV-fényképekről akartam írni, és kutatás közben ráakadtam egy érdekes cikkre. Ez a cikk a Linkedinen jelent meg, „Labeled ‘World’s Ugliest Woman’ – Would You Hire Her?” címmel.

A cikk Lizzie Velasquez kapcsán íródott (ő látható a képen). A Linkedinen sajnos már nem elérhető (Google tárolt változatban igen, sőt sok külföldi blogon megjelent a teljes cikk), valahogy éreztem, hogy ez lesz: úgy fest, erősen tabutéma lehet még tőlünk nyugatabbra is azt feszegetni, döntési szempont-e a külső az új kollégák kiválasztásnál.

Azért lett különösen érdekes a téma számomra, mert általában kérem az álláskeresőimet, tegyenek fényképet a CV-jükre. Még a blog indulása körül az egyik személyes ismerősöm azt válaszolta, hogy nem, mert akkor nem jut el állásinterjúra, mert ő nagyon csúnya. Közöltem vele, hogy semmi csúnya nincs rajta, teljesen átlagos külsővel rendelkezik, az emberek többsége nem porcelánbaba-arcú – az, hogy ő sem, nem baj. Volt már állása is, nem is a külseje miatt váltak meg tőle (leépítés) és nem a külseje akadályozta az újabb állás találásában. Esete nem egyedi, sokszor olvasom álláskeresők panaszaként, hogy az interjúztató megjegyzést tett a külsejükre. Ami persze magánemberként is bunkóság, szakmai körökben meg főleg.

Állásinterjúkon úgy érezte, lekezelően bánnak vele, mert „szebbet vártak” (ezt jó eséllyel csak ő érezte így), máshol ugyan kedvesek voltak, de nem keresték többé állásinterjú után. Nem lehetett lebeszélni arról, hogy nem a külseje miatt nem talál állást. Ezt azért sem értettem, mert a hivatásához véletlenül sem szépségre volt szükség, szakmai tudása, múltja pedig értékes – és mint említettem, nem is csúnya.

Én azt gondolom, hogy a szépség fogalma mindenkinek egyéni, egy mosolygós, kedves, intelligens személyiség közelében mindenki szívesebben tartózkodik, mint egy szép, de morcos, hisztis személy közelében. A szépségét pedig senki sem maga választja, jut, ami jut, nem tehet ellene senki semmit.

Lizzie sem bújt el a világ elől, sőt. Sikeres író, motivációs előadó, ha valaki, ő biztosan hiteles e szerepben. Komoly egészségügyi problémákkal is küzd, egyik szemére teljesen vak, másikkal is alig lát, a csontsoványságát ismeretlen, orvosilag kezelhetetlen anyagcserezavar okozza. A személyisége viszont kifejezetten vonzó. Megtalálható néhány előadása youtube-on, az első mondata végére már fel sem tűnt nekem, mennyire extrém a külseje, mert a mondanivalója, személyisége magával ragadó.
Lizzie Velasquez

A linkedines cikk írója mindenfelől körbejárta a külső alapú kiválasztás kérdését tanulmányokkal, megfelelő HR-folyamatokkal, toborzási stratégiákkal példálózva, hivatkozva arra, hogy hát a cégek imázsa sem mindegy, így azt hiszik, külsőre is érdemes válogatni. Tanulságot keveset vont le, inkább talán elgondolkodtatni akart.

Kis magyar valóságunkban én azt gondolom, nálunk is komoly előítéletek vannak, nálunk is megvan véleménye mindenkinek mindenkiről, még mielőtt megszólalt volna. Egy állásinterjún különösen előfordulhat ez, sajnos.

Multinál a diszkrimináció tilalma, és a szigorú szakmai alapú, sokszereplős kiválasztási folyamatok miatt a külső kevésbé számít. Ott még a HR-esek értékelésekor is felmerülhet a kérdés, hogy miért nem esett a választás egy egyébként teljesen jónak tűnő jelöltre. Azt nem mondhatja auditkor senki, hogy hát mert nem volt elég szép a jelölt. Természetesen egy szakmai vezetőn nehezebb számonkérni a döntését. Ellenben csak multinál láttam, hogy a komolyan túlsúlyos vagy épp betegség miatt megritkult hajú hölgyet is simán felvették, mert nem a külseje számított.

Főleg kkv-s világban probléma az előítélet, ahol nincs HR-es, és esetleg a cégtulajdonos maga dönt a kiválasztás minden fázisában, mert azt hiszi, rajta senki sem kér számon semmit. Csak a piaci környezet, és a cég sikeressége fogja számára visszajelezni, jól döntött-e. Emiatt azt gondolom, hogy az előítéleteknek nem kellene helyet kapni kkv-knál sem, hiszen pont a cégtulajdonosoknak kellene tudni a legjobban, hogy nem szép könyvelő, szép mérnök kell, hanem okos és jól teljesítő, mert a cég akkor fog jól menni.

Jobangel
HR Blog
  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Az Év Irodája Konferencia & Díjátadó Kíváncsi vagy, hogy kié lesz Az Év Irodája díj, érdekelnek a legmodernebb irodai megoldások, valamint a magyar és nemzetközi piacot meghatározó szakemberek tapasztalatai? Akkor ott a helyed! KIKET FOGUNK DÍJAZNI?info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.23Humán controlling mutatószámok a gyakorlatban A képzés célja: A HR munka modern személetének és mérésének, számításának gyakorlati ismerete. A humán controlling egyes eszközeit konkrét példákon mutatjuk be, a résztvevőkkel közösen értékeljük azok alkalmazását.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Hibázik az AI alapú toborzás is - könnyen kerülhetnek süllyesztőbe a legjobb jelöltek

A mesterséges intelligencia (AI) alapú toborzási szoftverek miatt sok potenciális jelölt is kieshet a rostán a kiválasztás folyamata során. Sok... Teljes cikk

Ezért fontos, hogy a toborzó kommunikáció ne csak a fiataloknak, hanem szüleiknek is szóljon

A cégeknek érdemes részt venni a duális képzésben, hiszen a tanulók jelentős része a duális képzőhelyén szereti meg igazán a szakmáját és... Teljes cikk

Miért fukarkodnak a munkáltatók az állásinterjún adott visszajelzésekkel?

Jó ötlet-e az állásinterjú végén megkérdeznie a pályázónak, hogy milyennek látták a teljesítményét, milyenek az esélyei? Jogában áll-e... Teljes cikk