Szerző: HR Portal
Megjelent: 3 hete

Hogyan válik a HR képzés az egyik legjobb befektetéssé?

Lezajlanak a tréningek, mindenki elégedett. A munkatársak visszatérnek a mindennapokba, de nem jönnek a kitűzött és várva várt eredmények, minden marad a „régiben”, vagy alig változik. Látszólag senki semmit nem rontott el. A megbízó és a fejlesztésre szerződött tréningcég együttműködése gördülékeny volt. Mégsem szeretnék így folytatni... Ismerős a helyzet? Legtöbb cégnél már felmerült hasonló probléma. Az okokról és a lehetőségekről beszélgettünk Makó Ferenccel, a Sensa Consulting ügyvezetőjével.

Jogos igény egy képzési folyamatot vásárló cég részéről, hogy eredményt vár a pénzéért. Miért nem jönnek az eredmények?

Valóban, az eredményesség teljesen jogos igény. Így célszerű feltenni magunknak a kérdést: miért van hatalmas szakadék a fejlesztések során megszerzett tudás és az alkalmazott gyakorlat között. A válasz kézenfekvő! Azért, mert a tréningek végeztével sok esetben a fejlesztés folyamata is lezárul.

Ez miért probléma?

Az új ismeretek napi gyakorlatba ültetése extra erőfeszítéseket igényel minden munkatárstól, ki kell lépniük a komfortzónájukból. Az időnyomás, a tornyosuló feladatok, a munkahelyi stressz viszont arra készteti az embereket, hogy a számukra leggyorsabb, legkézenfekvőbb, már jól bevált módon teljesítsék feladataikat. Ez sokszor oda vezet, hogy a rutin felülírja a képzés során megszerzett ismereteket, készségeket, így azokat nem építik be a résztvevők a munkájukba. Ha egy képzési folyamat után mindent a régi megszokások szerint csinálnak a kollégák, akkor nem is jönnek, nem is jöhetnek az eredmények. Albert Einstein egyik híres mondását érdemes felidézni: „Nincs annál nagyobb ostobaság, mint folyamatosan ugyanazt tenni, és közben várni, hogy az eredmények megváltozzanak.

Hogyan lehet ezen változtatni, kilépni a régi paradigmákból?

Úgy, hogy komplex fejlesztéssel arra is megfelelő hangsúlyt helyezünk, hogy a megtanult ismereteket, készségeket alkalmazzák a résztvevők és a napi rutinjuk részévé fejlesszük azokat. Teljessé akkor válik egy képzési folyamat, ha a munkatársak és vezetőik a tréninget követően személyre szabott „terelés”, támogatás, visszajelzések, best practice-ek segítségével magukévá teszik ezeket a készségeket, amelyek így már megszokássá válnak és egyszerűen leváltják a régi szokásokat.

Jöjjön el a 2022-es Tréning Kerekasztal Konferenciára, 2022. október 5-én, az Anantara New York Palace Budapest Hotelbe!

A konferencia, több évtizedes hagyományt követve, az aktuális szervezeti és HR kihívásokra ad válaszokat és bemutatja a magyar piac vezető tréningcégeinek legújabb fejlesztéseit és tapasztalatait. Válaszok a folyamatos változásra, stresszre, fluktuációra és a hibrid működésre. 

Izgalmas előadások és tartalmas workshopok egész nap. 500+ év szervezetfejlesztési tapasztalat egy helyen. Nyeremények 1 millió Ft értékben. A program üzleti vezetőknek, cégvezetőknek, HR vezetőknek, HR Business Partnereknek és vállalati képzési és fejlesztési szakembereknek szól.

Jelentkezzen most! További részleteket itt talál.

Milyen szemléletváltozás szükséges ehhez megbízói szinten?

A megbízó ne legyen többé elégedett a résztvevők által a tréning végén csillagos ötösre megírt elégedettségi kérdőívekkel, illetve tudás tesztekkel, hanem magasabb célt tűzzön ki magának: az legyen számára fontos, hogy alkalmazzák-e a tanultakat. Ha másként, jobban, hatékonyabban, tervezettebben, strukturáltabban működnek a kollégák, akkor már elvárható, hogy mindez az eredményekben is visszatükröződjön.

Milyen eredményeket várhatnak el a cégek?

Minden cég helyzete, a kollégák képzettsége, hozzáállása más és más, így konkrét választ erre nem lehet adni. A nemzetközi szakirodalom és saját korábbi tapasztalataink alapján azt mondhatjuk, hogy egy jól felépített és az alkalmazásra is megfelelően fókuszáló fejlesztési folyamat akár a befektetett összeg 4-10szeresét is behozhatja. Még egyszer: alaposan fel kell mérni a munkavállalók készségeit, képességeit, a céges folyamatokat ahhoz, hogy reális célokat lehessen kitűzni. 

Jelentkezés és a program további részletei: https://www.hrportal.hu/trening-kerekasztal-2022/

Nyitóképen: Makó Ferenc, a Tréning Kerekasztal Konferencián 2021-ben

 

  • 2022.10.11HR Fest 22 - Forgatókönyvek sűrűjében Újra jön a HR-világ legmeghatározóbb szakmai eseménye. Ősszel újra vár a HR Fest az Akvárium Klubban, ahol ezúttal a gyors változásokra és a közeledő sötét felhőkre fókuszálunk. Neked van már forgatókönyved? Részletek Jegyek
  • 2022.10.11XIX. Magyar Munkajogi Konferencia Atipikus munkajogviszonyok, munkaszerződés és munkajogviszony tartalma, határozott idejű jogviszony sajátosságai. Milyen kihívásokkal kell a cégeknek jelenleg szembenézniük munkaügyi kérdésekben? Nem érdemes hiányoznia a XIX. Munkajogi Konferenciáról. Részletek Jegyek
  • 2022.10.13TÉR workshop - Legyél a teljesítményértékelés szakértője! Miről lesz szó? TÉR bevezetés lépései, szakmai újdonságok, legjobb gyakorlatok, működtetéssel kapcsolatos szakmai titkok. A rendezvény ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Részletek Jegyek
  • 2022.11.09Új EU-s irányelvek a Munka Törvénykönyvében Jelentős munkaügyi adminisztratív feladat ősz elején - két irányelv átültetésével módosul a munka törvénykönyve. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Energiakrízis: Online oktatásra áll át levelező képzésein a Miskolci Egyetem

A levelező szakokon tanuló hallgatók órái októbertől december 10-ig kizárólag online formában tarthatók meg a Miskolci Egyetemen. Teljes cikk

Pályaválasztási stressz: Egy mentor sokat segíthet

Önismerettel és egyénre szabott megoldásokkal csökkenthetőek a pályaválasztási félelmek. Teljes cikk

Hogyan válik a HR képzés az egyik legjobb befektetéssé?

Lezajlanak a tréningek, mindenki elégedett. A munkatársak visszatérnek a mindennapokba, de nem jönnek a kitűzött és várva várt eredmények, minden... Teljes cikk