Megjelent: 5 éve

Mit tehet egy nő, ha férfias közegben dolgozik?

- Nem igazán nőies ágazatban dolgozik - hogyan tudta elfogadtatni magát beosztottjaival, vezetőivel?

- Nagyon szeretem a sörgyárat, vonzónak találom a férfias közeget, a dinamizmust, a lendületet, a szenvedélyt. A karrierem során többször én voltam az egyetlen nő a felső vezetésben. Az, hogy elfogadjanak, úgy érzem, nem a nemünkön múlik, hanem azon, hogy mennyire vagyunk szakmailag felkészültek, hitelesek és milyen példát mutatunk. Többek között pont a női finomsággal és mássággal tudom ebben a férfiasnak mondott világban a vezetőtársak perspektíváját szélesíteni és kicsit másképp rányitni a szemüket a világra.

- Milyen előnyökkel indul egy női vezető egy férfivel szemben?

- A személyiség alapvetően meghatározza, hogy valaki milyen vezető. Az ember személyiségéből fakad a vezetési stílusa és ez független attól, hogy nőről vagy férfiról beszélünk. A sikeres, haladó vállalatok vezetési kultúrája támogató, konstruktív, ahol a teljesítmény mellett fontos szerepet kap az önmegvalósítás, a bevonás és a támogatás. Társadalmilag, kulturálisan arra vagyunk nevelve már egészen kiskorunktól, hogy egy nő könnyebben tudja ezeket a nagyon pozitív vezetési stílusokat megjeleníteni, mint egy férfi. Mi nők empatikusabbak, érzékenyebbek vagyunk és általában jól is kommunikálunk. Ha a női vezető önazonos marad, nem próbál meg felvenni férfi szerepeket, megtartja azt, hogy nő, akkor olyan támogató és konstruktív vezetői mintát hoz a szervezetbe, ami ma egyértelműen a sikeres vállalkozások vállalati kultúrájának meghatározó eleme.

Ha kíváncsi Friedl Zsuzsanna, Imre Tóvári Zsuzsa, Adriány Kincső, Kiss Péter, Molnár Éva , Till Attila (és sok más előadó) további gondolataira a női és a férfi agy működéséről, akkor jöjjön el a HR Piknikre. Jelentkezés és program itt.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter